Αντιδρούν στα μέτρα της κυβέρνησης οι επιχειρηματίες επισιτισμού και διασκέδασης του Ηρακλείου

 

Στην απόφαση να κατεβάσουν «ρολά» την Πέμπτη 2 Ιουλίου, προχώρησαν οι επιχειρηματίες επισιτισμού και διασκέδασης νομού Ηρακλείου, μετά την έκτακτη συνάντηση που είχαν σήμερα.

Οι επιχειρηματίες καφέ-μπαρ είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι για το μέλλον των καταστημάτων τους, καθώς όπως αναφέρουν τα μέτρα που έχουν θεσπιστεί καθιστούν τις επιχειρήσεις τους μη βιώσιμες.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του συνδέσμου επισιτισμού και διασκέδασης νομού Ηρακλείου, Μαρία Αντωνακάκη: «αποφασίστηκε το 24ωρο κλείσιμο των επιχειρήσεων για την Πέμπτη 2 Ιουλίου, καθώς με αφορμή και την έναρξη των διεθνών πτήσεων στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, πρέπει να δείξουμε στην κυβέρνηση πως δεν γίνεται να συνεχίσουν να λειτουργούν τα μαγαζιά μας κάτω από αυτές τις συνθήκες».

Η ζημιά που υπέστησαν οι επιχειρηματίες από τον κορωνοϊό είναι ήδη τεράστια, ενώ σύμφωνα με την κα. Αντωνακάκη «υπάρχει τρομοκρατία και αναστάτωση» αναφορικά με την σφράγιση επιχειρήσεων, ξεκαθαρίζοντας βεβαία πως πρέπει να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής.

Διαβάστε επίσης  Χαΐνηδες live @ Bras de frères (14/4)

Οι επιχειρήσεις επισιτισμού και διασκέδασης θα είναι κλειστές σε όλο τον νομό, σε περιοχές όπως το Κέντρο του Ηρακλείου, η Αμμουδάρα, η Αλικαρνασσός και η Χερσόνησος.

Σύμφωνα με την κα. Αντωνακάκη: «η κυβέρνηση οφείλει να αντιληφθεί πως πρέπει να σταματήσει η τρομοκρατία, πως τα μέτρα για τις αποστάσεις και για την διατήρηση των εργαζομένων κάτω από αυτές τις συνθήκες, καθιστούν τις επιχειρήσεις μας μη βιώσιμες». «Δεν μπορούμε να κάνουμε τους αστυνομικούς στα μαγαζιά μας απέναντι στους πελάτες μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: neakriti.gr