«Κόκκινο» χτύπησαν οι κρατήσεις των Βρετανών για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, πολλοί εκ των οποίων ψηφίζουν «δαγκωτό» Ελλάδα.

 

Εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων της βρετανικής κυβέρνησης για το άνοιγμα των συνόρων, οι κρατήσεις εκτοξεύτηκαν τα τελευταία 24ωρα. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, μέσα στο Σαββατοκύριακο τα μεγαλύτερα τουριστικά σάιτ είδαν τις αναζητήσεις να σημειώνουν αύξηση 350% ενώ οι κρατήσεις ήταν 80% πάνω από την περασμένη εβδομάδα.

Το ενδιαφέρον των Βρετανών ήταν τόσο μεγάλο που η ιστοσελίδα του Eurostar, ενός από τα μεγαλύτερα ταξιδιωτικά πρακτορεία, έπεσε και σταμάτησε να δέχεται κρατήσεις.

Το σάιτ του Travel Supermarket επίσης σημείωσε μεγάλη αύξηση στη σύγκριση τιμών για διακοπές σε Ισπανία, Ιταλία και Ελλάδα σε σχέση με το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Στο ίδιο σάιτ οι αναζητήσεις για την Κροατία αυξήθηκαν κατά 350% και για την Ελλάδα 220%. Ως οι πιο δημοφιλείς προορισμοί στην Ελλάδα αναδείχθηκαν η Κρήτη, η Κέρκυρα, η Ρόδος και η Σαντορίνη.

Διαβάστε επίσης  Survivor: Η Μαριαλένα έπαιξε με πυρετό και κέρδισε - Πρώτος ο Σάκης στον αγώνα κατάταξης

Εκπρόσωπος της Hays Travel, της εταιρείας που εξαγόρασε την Thomas Cook, δήλωσε ότι δεν “προλαβαίνουν να απαντούν στα τηλέφωνα” ενώ η EasyJet ανακοίνωσε ότι παρακολουθεί την ζήτηση και ανάλογα θα αυξήσει τις πτήσεις.

Ο Γκάρι Γουίλσον, στέλεχος της easyJet holidays, δήλωσε: «Το site μας «πλημμύρισε» κόσμο το σαββατοκύριακο με κίνηση 50% πάνω από την περασμένη εβδομάδα και πρώτες στις αναζητήσεις είναι οι Βαλεαρίδες Νήσοι, Τα Κανάρια Νησιά, η Ελλάδα και η Τουρκία».

Πηγή: reader.gr