Η εταιρεία ενημερώνει ότι οι καταναλωτές που τυχόν έχουν ήδη προμηθευτεί τα συγκεκριμένα προϊόντα, μπορούν να τα επιστρέψουν στα σημεία πώλησης που τα αγόρασαν προκειμένου να γίνει αντικατάσταση ή επιστροφή χρημάτων.

 

Σε οικειοθελή ανάκληση του συνόλου των παρτίδων του προϊόντος «SUNSWEET Αποξηραμένα Βερίκοκα χωρίς κουκούτσι», συσκευασία 175 γραμμαρίων προχωρά η ΕΛΓΕΚΑ, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, σε συνέχεια της συνεργασίας που είχε με τον ΕΦΕΤ και της σχετικής ανακοίνωσης του Φορέα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «εφαρμόζοντας αυστηρότατες διαδικασίες διασφάλισης ποιότητας για όλα τα προϊόντα που διαθέτει, η εταιρεία προχώρησε από την πρώτη στιγμή σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, με υπευθυνότητα και σεβασμό απέναντι στο καταναλωτικό κοινό και τους πελάτες της».

Η εταιρεία ενημερώνει επίσης ότι οι καταναλωτές που τυχόν έχουν ήδη προμηθευτεί τα συγκεκριμένα προϊόντα, μπορούν να τα επιστρέψουν στα σημεία πώλησης που τα αγόρασαν προκειμένου να γίνει αντικατάσταση ή επιστροφή χρημάτων, ανάλογα με την πολιτική που εφαρμόζει το εκάστοτε σημείο πώλησης.

Διαβάστε επίσης  Street Food Festival Crete: Συμμετοχές από παντού!

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνήσουν με τη γραμμή εξυπηρέτησης της εταιρείας στο τηλέφωνο 210-2415100.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων ανακοίνωσε πως προέβη σε δειγματοληψία του τροφίμου με την εμπορική ονομασία «SUNSWEET», «αποξηραμένα βερίκοκα χωρίς κουκούτσι», σε συσκευασία των 175 γραμμαρίων, με στοιχεία: L0027Η162, ανάλωση κατά προτίμηση 01/2021 με εισαγωγέα/διανομέα την εταιρεία ΕΛΓΕΚΑ ΑΕ.

Μετά την εργαστηριακή εξέταση του δείγματος από το Α’ Τμήμα της Α’ Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών του Γ.Χ.Κ διαπιστώθηκε ότι το εν λόγω δείγμα «Βερίκοκα Αποξηραμένα» είναι μη κανονικό και μη ασφαλές διότι:

α) Περιέχει το συντηρητικό «σορβικό οξύ» σε συγκέντρωση 1474 ∓ 112mg/Kg ενώ το ανώτατο επιτρεπτό όριο για τη συγκεκριμένη κατηγορία τροφίμου είναι 1000 mg/Kg (ΚΑΝ (ΕΚ) 1333/2008, Παράρτημα ΙΙ, Μέρος Ε, (κατηγορία 04.2.1) και ΚΑΝ(ΕΚ) αριθμ. 178/2002 άρθρο 14, όπως ισχύουν και

β) το συντηρητικό «διοξείδιο του θείου» παρότι περιλαμβάνεται στο παράρτημα ΙΙ του Καν. (ΕΕ) αριθ. 1169/2011 (Ουσίες ή προϊόντα που προκαλούν αλλεργίες ή δυσανεξίες), δεν τονίζεται με είδος χαρακτήρων που κάνει σαφή διάκριση της ονομασίας αυτών των συστατικών από το υπόλοιπο του καταλόγου των συστατικών.

Διαβάστε επίσης  Μουσική Ταβέρνα Έγχορδο: 5 Χρόνια Birthday & Closing Season party (12/4)
Πηγή: insider.gr