Αναταράξεις σε Βρετανία και κρίση στη Γερμανία από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης – Η TUI απείλησε την ελληνική κυβέρνηση ότι θα σταματήσει όλα τα ταξίδια προς την Ελλάδα – Τι είπαν πηγές της εταιρίας

 

Άγρια στριμώχθηκαν οι Βρετανοί μετά την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να απαγορεύσει όλα τα ταξίδια από την χώρα του Μπόρις Τζόνσον προς την Ελλάδα έως τις 15 Ιουλίου, εν μέσω έντονης ανησυχίας για την αύξηση των νέων κρουσμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός ταξιδιωτικός οργανισμός στην Ευρώπη «ΤUI» , οι βρετανικές αερογραμμές Ryanair όπως και οι EasyJet, Jet2 και Βritish Airways ανακοίνωσαν χθες, αμέσως μετά την απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, να απαγορεύσει τα αεροπορικά ταξίδια από την Βρετανία στην Ελλάδα έως τα μέσα Ιουλίου, ότι σταματούν όλες οι πτήσεις προς τη χώρα μας.

Η χθεσινή απόφαση της κυβέρνησης των Αθηνών έχει προβληματίσει έντονα την κυβέρνηση του Λονδίνου.

Όπως αναφέρει ο βρετανικός Τύπος, αν και ο Βρετανός πρωθυπουργός σχεδίαζε να στήσει «αερογέφυρες» με χώρες που έχουν χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο της νόσου Covid- 19 , όπως η Ελλάδα, αυτό το σχέδιο παγώνει μετά την ανακοίνωση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να κλείσει κάθε δίαυλο επικοινωνίας από τη Βρετανία προς την χώρα μας έως τις 15 Ιουλίου.

Διαβάστε επίσης  Εγκαίνια iReady Service & Accessories: Special Guest Andreasondecks (05/4)

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mail», η κυβέρνηση του Λονδίνου εκφράζει φόβους ότι, μετά την Ελλάδα θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες που θα απαγορεύσουν τις πτήσεις και γενικότερα τα ταξίδια από την Βρετανία προς την χώρα τους.

Σημειώνεται ότι, η TUI υπέγραψε με το ελληνικό υπουργείο Τουρισμού στρατηγική συμφωνία με στόχο ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός οργανισμός της Ευρώπης να φέρει φέτος στην Ελλάδα περί το 1,5 εκατ. τουρίστες από τις αγορές όπου δραστηριοποιείται (Γερμανία, Αυστρία, Πολωνία, Ελβετία κ.τ.λ.), συμπεριλαμβανομένου, όπως είναι εύλογο, και του Ηνωμένου Βασιλείου, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Την ίδια ώρα, η ΤUI έσπευσε να διαψεύσει δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Bild», σύμφωνα με το οποίο υπήρξε διαμάχη μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και του ευρωπαικού ταξιδιωτικού οργανισμού όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι απαγορεύει τα ταξίδια από Βρετανία προς Ελλάδα μέχρι τα μέσα Ιουλίου.

Σύμφωνα πάντα με το γερμανικό δημοσίευμα, η ΤUI απείλησε την ελληνική κυβέρνηση ότι θα σταματήσει όλα τα ταξίδια προς την Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης  New entry Tried & Tested: Strapatsada at The Jar cafe

Σχολιάζοντας το θέμα της BILD, πηγές από την TUI ανέφεραν στο protothema.gr ότι δεν τίθεται θέμα «απόσυρσης» πακέτων για την ελληνική αγορά λόγω της απόφασης της ελληνικής κυβέρνησης να συνεχιστούν οι ταξιδιωτικές απαγορεύσεις για το Ηνωμένο Βασίλειο έως τα μέσα Ιουλίου.

«Οι συνθήκες είναι ρευστές, βιώνουμε μία δυναμική κατάσταση και συνομιλούμε συνεχώς με τις κυβερνήσεις, σεβόμενοι τα μέτρα που λαμβάνουν στο πλαίσιο της διαφύλαξης της δημόσιας υγείας. Η Ελλάδα είναι από τις σημαντικότερες αγορές για την TUI κι έχει κάνει μέχρι σήμερα σωστή διαχείριση της πανδημίας», ανέφεραν σχετικά.

Πάντως, από την στιγμή που η αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου είναι από τις σημαντικότερες αγορές για την TUI μετά τη Γερμανία, είναι δεδομένο ότι απασχολεί τον όμιλο τα μάλα το «άνοιγμα» του τουρισμού από τη Βρετανία και δη η «αερογέφυρα» με την Ελλάδα η οποία εντάσσεται εν μέσω COVID 19 στους πρώτους προορισμούς στις αναζητήσεις των πελατών του ομίλου. Εξού και το θέμα συζητήθηκε στο γενικότερο πλαίσιο των συνομιλιών των στελεχών του ξένου ομίλου με το κυβερνητικό επιτελείο.

Διαβάστε επίσης  Street Food Festival Crete: Συμμετοχές από παντού!

Για το θέμα υπήρξε αναφορά και σε βρετανικά μέσα, όπου πηγές από την TUI ανέφεραν ότι «παραμένουμε ευέλικτοι και συνεχώς αξιολογούμε τις οδηγίες από τις κυβερνήσεις. Ελπίζουμε να εντάξουμε την Ελλάδα στο πρόγραμμά μας το συντομότερο δυνατόν, αμέσως μόλις το αρθούν οι απαγορεύσεις».

Πηγή: protothema.gr