Η προοπτική να μπαίνει τυχαίο δείγμα Γερμανών τουριστών κατά την άφιξη στην Ελλάδα, σε καραντίνα 36 ωρών λόγω κορονοϊού, προκάλεσε τέτοιο κύμα δυσαρέσκειας, που η TUI «στρίμωξε» την ελληνική κυβέρνηση απειλώντας με ακύρωση των ταξιδιών στη χώρα μας, με αποτέλεσμα η πρόβλεψη να αποσυρθεί.

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Bild, στη διαδικτυακή της έκδοση, το οποίο επικαλείται η Deutsche Welle, ο «κολοσσός» TUI απείλησε ανοιχτά την ελληνική κυβέρνηση – για την ακρίβεια τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη – με ακύρωση όλων των ταξιδιών της προς Ελλάδα λόγω της καραντίνας 36 ωρών που προβλεπόταν αρχικώς για νεοαφιχθέντες που υποβάλλονται σε δειγματοληπτικό τεστ.

Τελικά, ο κ. Θεοχάρης, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος απέσυρε το επίμαχο σημείο.

Μάλιστα, εκπρόσωπος της ΤUI επιβεβαίωσε στη Deutsche Welle ότι ο όμιλος μετέφερε στην ελληνική κυβέρνηση «την αγωνία και δυσαρέσκεια των πελατών της για την αρχικώς προβλεπόμενη καραντίνα των 36 ωρών για όσους περιμένουν αποτελέσματα δειγματοληπτικά τεστ. Οι ίδιοι οι πελάτες ήταν αυτοί που απειλούσαν με ακύρωση».

Διαβάστε επίσης  Issue 789

Το δημοσίευμα της Bild, έκανε λόγο για «δράμα» γύρω από τις διακοπές πολλών Γερμανών στην Ελλάδα και χαρακτήριζε «ακραία» την οδηγία καραντίνας 36 ωρών μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα για τον κορονοϊό.

«Πώς όμως να περάσουν οι τουρίστες 36 ώρες σε καραντίνα; Τα ξενοδοχεία θα έπρεπε να δημιουργήσουν ξεχωριστούς χώρους προκειμένου οι πελάτες να μην έχουν επαφή με άλλους. Θα έπρεπε να φροντίσουν οι ίδιοι (σσ. οι πελάτες) για τη διατροφή τους και δεν θα επιτρεπόταν να εγκαταλείψουν το ξενοδοχείο. Μάνατζερ της TUI διαπραγματευόταν τη Δευτέρα με τον υπουργό Τουρισμό της Αθήνας Χάρη Θεοχάρη. Το μήνυμα του ομίλου: Με τέτοιο κανονισμό δεν στέλνουμε πελάτες στην Ελλάδα. Η TUI απείλησε ανοιχτά με ακύρωση όλων των ταξιδιών. Ο υπουργός τηλεφώνησε εσπευσμένα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτός εν τέλει υπαναχώρησε. Ο κανονισμός που αφορά στην καραντίνα αποσύρθηκε την τελευταία στιγμή και οι διακοπές στην Ελλάδα σώθηκαν» έγραφε η Bild.

Υπενθυμίζεται ότι η χώρα μας υπέγραψε στρατηγική συμφωνία με την TUI, με κοινό στόχο όπως ελέχθη, να έρθει φέτος στην Ελλάδα το 50% των περσινών τουριστών που έφερε η εταιρεία στη χώρα μας.

Διαβάστε επίσης  AlmyVita: Η πολυτέλεια που σας αξίζει..τώρα δίπλα σας!

Πέρσι ήρθαν μέσω της TUI 2,8 με 3 εκ. επισκέπτες.

 

Με πληροφορίες από Bild.de, Deutsche Welle
Πηγή: Reader.gr