Μπροστά σε έναν πραγματικά πολύ επικίνδυνο θηρευτή, ήρθαν ψαράδες στα Χανιά.

 

Στην παραλία των Αγίων Αποστόλων στα Χανιά, δυο σμέρνες πιάστηκαν στα δίχτυα ψαράδων. Αποτέλεσμα ήταν να πεθάνουν όλα τα ψάρια που βρίσκονταν στα δίχτυα ενώ οι δυο τεράστιες σμέρνες σήμαναν συναγερμό στο Λιμεναρχείο.

Η μεγάλη ανησυχία όλων φυσικά είναι να μην έχουν γίνει τα νερά της Κρήτης… λημέρι για σμέρνες καθώς υπάρχουν ήδη τα λαγόψαρα, τα οποία είναι τοξικά και πάρα πολύ επικίνδυνα.

 

 

Λίγα λόγια για τη σμέρνα:

Έχει εµφάνιση και κίνηση παρόµοια µε του φιδιού. Είναι κάτοικος του βυθού σε ρηχά νερά. Ζει σε βραχώδεις βυθούς µε κοιλώµατα και βλάστηση. ∆εν επιτίθεται, εκτός και αν απειληθεί. Αυτό µπορεί να συµβεί όταν δεχθεί ανεπιτυχή επίθεση, ή αν κάποιος βρεθεί να «ψάχνει» ή να της κλείνει το δρόµο στο κοίλωµα όπου κατοικεί.

Ο κίνδυνος εντοπίζεται στο ισχυρό δάγκωμα µε τα εξέχοντα δόντια της, το οποίο µπορεί να οδηγήσει σε αιµορραγία και αφαίρεση ιστών σε ευαίσθητες περιοχές (χέρια, πόδια, δάκτυλα). Αφού δαγκώσει, δεν ανοίγει το στόµα της, ακόµα και µετά το θάνατό της, µε αποτέλεσμα να απαιτείται µηχανική διάνοιξη. Σε κάποιες περιπτώσεις και είδη, µπορεί το δάγκωμά της να περιέχει και δηλητήριο, µη ξεκάθαρης φύσεως. Πάντως, δεν κατατάσσεται στα δηλητηριώδη ψάρια.

Διαβάστε επίσης  EditoReal Issue 791: Against all odds

 

Πηγή: newsbomb.gr