Τόσο απλό, τόσο αποτελεσματικό.

 

Σίγουρα, κάποια στιγμή στη ζωή σου έχεις βρεθεί αντιμέτωπος με το τέρας που ακούει στο όνομα “δεν έχω σήμα“. Μπορεί να ήταν μία βόλτα στα βουνά όπου κατέληξες να ψάχνεις τον δρόμο πίσω για το καταφύγιο σαν άλλος πρόσκοπος και χωρίς GPS, μία απομακρυσμένη παραλία όπου δεν κατάφερες να επικοινωνήσεις με την υπόλοιπη παρέα για το πώς ακριβώς θα συναντηθείτε ή ακόμα και κάποιο διαμέρισμα που νοίκιασες αλλά το σήμα του smartphone (ή παλιότερα του κινητού) αρνιόταν πεισματικά να επανέλθει.

Συνήθως, όταν χάνεται η σύνδεση με το 4G ή το Wifi, αυτόματα αρχίζεις να κινείσαι μέσα στον χώρο. Πιστεύεις ότι με κάποιον μαγικό τρόπο τα δωρεάν data στα οποία έχεις πρόσβαση θα βρεθούν και πάλι μαζί σου ή ένας φύλακας άγγελος θα φροντίσει ώστε να πιάσεις και ξανά σύνδεση με το Wifi. Μήπως έχεις δίκιο ή είναι απλά μία τρέλα της στιγμής;

Άλλαξε χέρι, απλό αλλά αποτελεσματικό

Έρευνες σε σχέση με τα ραδιοκύματα, έχουν αποδείξει ότι υπάρχουν πολύ καλύτεροι τρόποι για να πιάσεις σήμα – ή μάλλον, πιο σωστά, να το μετακινείσαι από εδώ και από εκεί στον ίδιο χώρο ούτε αποτελέσματα φέρνει και περισσότερο σπάει τα νεύρα σου παρά σε βοηθά.

Διαβάστε επίσης  Βεβαίωση μετακίνησης: Μέχρι πότε τίθενται σε ισχύ τα νέα έντυπα

Έχεις σκεφτεί άραγε ποτέ να αλλάξεις το χέρι με το οποίο κρατάς το κινητό;

Τόσο απλό αλλά τόσο αποτελεσματικό. Οι κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων τοποθετούν την αντένα που λαμβάνει τα σήματα ανάλογα με τον “φυσικό” – ή πιο σωστά περισσότερο διαδεδομένο και πιο συνήθη- τρόπο που οι άνθρωποι πιάνουν τα smartphones (στην περίπτωση των iPhone 6s και iPhone 6s Plus είναι δεδομένο ότι όταν τα κρατούσες με το αριστερό χέρι είχαν χειρότερο σήμα). Μάλιστα, το να κρατάς πολύ σφιχτά τη συσκευή δεν βοηθά καθόλου.

Έτσι, αυτό που με λίγα λόγια μπορείς να κάνεις είναι να αλλάξεις χέρι όταν χάνεται το σήμα αντί να πηγαίνεις από εδώ και από εκεί, ή ακόμα καλύτερα να δοκιμάσεις να πάρεις τηλέφωνο ακουμπώντας το κινητό κάπου (όπως για παράδειγμα ένα ράφι) και χρησιμοποιώντας την ανοιχτή ακρόαση.

 

Πηγή: esquire.com.gr