Δείτε τα παρακάτω tips για το επόμενο ταξίδι σας.

 

1. Συγκρίνετε μηχανές αναζήτησης

Μην επαναπαυθείτε στις υπηρεσίες μίας μόνο μηχανής αναζήτησης, αλλά συγκρίνετε τις τιμές σε πολλές διαφορετικές. Μερικές φορές συμφέρει καλύτερα να μπείτε κατευθείαν στο site της αεροπορικής εταιρείας.

 

2. Ταξιδέψτε όταν θα έχετε τον λιγότερο ανταγωνισμό

Αν μπορείτε, διαλέξτε μία ημερομηνία και ώρα που η πτήση σας δεν θα έχει πολλή ζήτηση. Μεσοβδόμαδες πτήσεις, νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ είναι πιο φθηνές.

 

3. Δημιουργήστε τους δικούς σας συνδυασμούς

Αν είστε διατεθειμένοι να κάνετε ενδιάμεσες στάσεις (και ενδεχομένως να ανακαλύψετε την πόλη στην οποία θα βρεθείτε για μερικές ώρες), μερικές φορές οι μηχανές αναζήτησης πτήσεων δεν θα σας δείξουν όλους τους πιθανούς συνδυασμούς που μπορεί να λειτουργούν καλύτερα για εσάς. Κοιτάξτε την κάθε πτήση αναλυτικά, αφού μπορεί να έρθει πιο οικονομικά και να δείτε περισσότερα μέρη.

 

4. Παρακολουθήστε τις πτήσεις σας

Σε πολλά sites αναζήτησης πτήσεων, μπορείτε να επιλέξετε να δέχεστε ένα email όταν η τιμή στην πτήση που θέλετε, πέσει. Όταν έρθει το email και η τιμή είναι χαμηλή, αγοράστε τα εισιτήρια, καθώς να ανέβει ξανά. Αν σας αποσταλεί email που γράφει πως η τιμή έχει ανέβει, τότε πιθανόν να ανέβει ακόμη περισσότερο.

Διαβάστε επίσης  Μυθική τούμπα λόγω κατσαρίδας της Έλλης Τρίγγου από τις «Άγριες Μέλισσες» (vid)

 

5. Κλείστε μία θέση τη φορά

Το κόστος δύο θέσεων σε μία πτήση είναι περισσότερο από το διπλό, απ’ το αν κλείνατε μία. Αν αυτό συμβαίνει με την πτήση σας, τότε κλείστε τις θέσεις μία μία.

 

6. Αλλάξτε browser

Είναι κοινό μυστικό πως αν ψάχνετε μία πτήση πολύ συχνά, κάθε φορά η τιμή της θα είναι και πιο υψηλή. Γι’ αυτό αναζητήστε την πτήση από διαφορετικούς browsers για να μην φανεί πως την ψάχνετε συχνά.

 

Πηγή: jenny.gr