Την ώρα που οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο καταστρώνουν σχέδια για τη μείωση του κόστους και την «απλοποίηση» της κορυφαίας διοργάνωσης, η συντριπτική πλειονότητα των Ιαπώνων εκτιμά πως το μεγάλο αθλητικό ραντεβού δε θα διεξαχθεί

 

Όπως είναι γνωστό, οι Ολυμπιακοί Αγώνες που επρόκειτο να αρχίσουν το φετινό Ιούλιο αναβλήθηκαν για ένα χρόνο λόγω της πανδημίας του κοροναϊού.

Σύμφωνα με μεγάλη δημοσκόπηση που διεξήχθη από το Japan News Network (JNN), το 77% των ερωτηθέντων Ιαπώνων δήλωσε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο «δεν μπορούν να διεξαχθούν» το καλοκαίρι του 2021, όπως έχει προγραμματιστεί.

Οι διοργανωτές τονίζουν με κάθε ευκαιρία ότι θα προσπαθήσουν να «απλοποιήσουν» τους Αγώνες το επόμενο έτος, για να μειώσουν το κόστος και τους κινδύνους που σχετίζονται με την Covid-19.

Ωστόσο, στη δημοσκόπηση του JNN, που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο και επικεντρώθηκε κυρίως στην ιαπωνική πολιτική, το 77% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι πιστεύει πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες «δεν μπορούν να διεξαχθούν» το 2021, χωρίς κάποια συγκεκριμένη αιτιολογία.

Διαβάστε επίσης  Survivor: Ο Λιανός απαντά στα περί ξεφτίλας και αδειάζει την παραγωγή

Παράλληλα, μόλις το 17% εξέφρασε την άποψη ότι η διοργάνωση «μπορεί να γίνει» τον επόμενο χρόνο.

 

Πηγή: in.gr