«Με πληθυσμό περίπου δέκα εκατομμυρίων, μετρά μόλις 3.500 κρούσματα, όταν η Σουηδία – χώρα με περίπου ίδιο πληθυσμό- καταγράφει πάνω από 73.000 κρούσματα» καταγράφει το γερμανικό δίκτυο

 

Ως «χώρα πρότυπο στην καταπολέμηση του Covid 19» χαρακτηρίζει την Ελλάδα η ιστοσελίδα του γερμανικού δικτύου ZDF σε άρθρο της με τίτλο «ο κορωνοϊός στη νότια Ευρώπη» με τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τους αγαπημένους ταξιδιωτικούς προορισμούς των Γερμανών.

«Μέχρι στιγμής η χώρα αυτή, με πληθυσμό περίπου δέκα εκατομμυρίων, μετρά μόλις 3.500 κρούσματα. Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, η Σουηδία- χώρα με περίπου ίδιο πληθυσμό- καταγράφει πάνω από 73.000 κρούσματα» αναφέρεται στο άρθρο.

Το άρθρο επισημαίνει ακόμα ότι «η είσοδος στην Ελλάδα διέπεται από αυστηρές διατάξεις. Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να συμπληρώνουν, μέσω διαδικτύου, ένα έγγραφο με στοιχεία για την κατάσταση της υγείας τους, το οποίο θα επιδεικνύουν κατά την είσοδό τους. Σε μεμονωμένες περιπτώσεις μπορεί να γίνεται υποχρεωτικό τεστ για τον κορωνοϊό» προσθέτοντας ότι «μέχρι στιγμής η ανταποκρίτρια του ZDF Ανέτε Χίλζενμπεκ διαπιστώνει ότι οι Έλληνες κάνουν καλή διαχείριση της κρίσης».

Διαβάστε επίσης  Ntourountous Bakery: Pancakes σε άλλη διάσταση!

 

Από την πλευρά της η αυστριακή εφημερίδα Der Standard σε ανάλυση για τις «διαφορετικές στρατηγικές κατά του κορωνοϊού στην Ευρώπη» αναφέρει για την Ελλάδα τα εξής:

«Στην Ελλάδα, που πρόσφατα άνοιξε και πάλι τα σύνορα και τα αεροδρόμιά της για τους τουρίστες, εντοπίστηκαν τη Δευτέρα 43 νέα κρούσματα. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο- με διαφορά- αριθμό κρουσμάτων από τα μέσα Ιουνίου. Τα 36 αφορούν τουρίστες, εκ των οποίων 20 προέρχονται από τη Σερβία. Τα περισσότερα θετικά τεστ καταγράφονται στα βουλγαρικά σύνορα. Από τότε που άνοιξε ξανά ο σταθμός Προμαχώνας/Κούλατα, έχουν διασχίσει τα σύνορα προς την Ελλάδα περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι. Τη Δευτέρα η ελληνική κυβέρνηση έκλεισε και πάλι τα σύνορα με τη Σερβία. Από την άλλη πλευρά, από τις 15 Ιουλίου αρχίζουν και πάλι οι πτήσεις από τη Μ.Βρετανία».

 

Γερμανική εφημερίδα «Südwest Presse»

«Διακοπές στην Ελλάδα το 2020. Αρκετοί τουρίστες έχουν μολυνθεί με τον νέο κορωνοιό – τι γίνεται με την επιστροφή τους στη Γερμανία; διερωτάται η γερμανική εφημερίδα «swp.de» στην ιστοσελίδα της.

Διαβάστε επίσης  Issue 790

Για πρώτη φορά εδώ και εβδομάδες, αρκετά άτομα στην Ελλάδα βρέθηκαν θετικά στον νέο κορωνοιό. Καταγράφηκαν συνολικά 43 κρούσματα. Σύμφωνα με την αρμόδια αρχή υγείας, 36 από αυτούς ήταν τουρίστες. Οι περισσότεροι από αυτούς (20) προέρχονταν από τη Σερβία, σύμφωνα με πληροφορίες της ελληνικής κρατικής ραδιοτηλεόρασης (ERT). Άλλοι 16 τουρίστες προέρχονται από διαφορετικές χώρες, ανέφερε.

Αρχικά δεν ήταν σαφές εάν οι Γερμανοί ήταν μεταξύ αυτών.Τα περισσότερα κρούσματα καταγράφηκαν στα σύνορα με τη Βουλγαρία. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ελληνικών ΜΜΕ, περισσότεροι από 100.000 παραθεριστές έχουν έρθει στην Ελλάδα μέσω του μεθοριακού περάσματος Κούλατα- Προμαχώνας από την 1η Ιουλίου.

 

Τι γίνεται με την επιστροφή των ταξιδιωτών στη Γερμανία;

Δεδομένου ότι το ποσοστό μόλυνσης στην Ελλάδα, τη Βουλγαρία και την Κροατία εξακολουθεί να είναι σχετικά χαμηλό, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούν οι Γερμανοί παραθεριστές.

Αλλά εάν οι αριθμοί συνεχίσουν να αυξάνονται, ειδικά στην Κροατία και τη Βουλγαρία όπως συμβαίνει τα τελευταία 24ωρα, αυτό θα μπορούσε να αλλάξει γρήγορα την κατάσταση, επισημαίνει το δημοσίευμα.

 

Γερμανικός ταξιδιωτικός ιστότοπος «Reisereport»

«Αυξάνεται ο αριθμός των νέων κρουσμάτων της νόσου Covid- 19 στην Ελλάδα. Πόσο ασφαλείς είναι οι διακοπές για τους τουρίστες από τη Γερμανία;», διερωτάται στον τίτλο το επίμαχο άρθρο.

Διαβάστε επίσης  Του Λωλοστεφανή - by GAS Motosport Culture

«Από την 1η Ιουλίου, τα αεροδρόμια στην Ελλάδα είναι πάλι πλήρως προσβάσιμα στους Γερμανούς. Τουρίστες από άλλες χώρες μεταβαίνουν επίσης στην Ελλάδα. Κατά συνέπεια , σε θεωρητικό επίπεδο, τίποτα δεν εμποδίζει διακοπές στην Ελλάδα. Ωστόσο, ισχύουν ορισμένες οδηγίες. Ο ταξιδιωτικός δημοσιογράφος απαντά στις πιο σημαντικές ερωτήσεις εδώ.

 

Ποια είναι η τρέχουσα κατάσταση για τον νέο κορωνοιό στην Ελλάδα;

Ο αριθμός των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στην Ελλάδα είναι στην πραγματικότητα σχετικά χαμηλός. Σύμφωνα με το αμερικανικό Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, η χώρα έχει καταγράψει 3.562 κρούσματα Άλλες χώρες στην Ευρώπη, για παράδειγμα η Γαλλία και η Ισπανία, ανέφεραν πάνω από 200.000 κρούσματα.

«Η κυβέρνηση στην Αθήνα αντέδρασε γρήγορα στην τρέχουσα αύξηση του αριθμού και στις νέες μολύνσεις μεταξύ των τουριστών, οι περισσότεροι από τους οποίους προέρχονταν από τη Σερβία.

Όσοι ταξιδεύουν στην Ελλάδα αναπόφευκτα αντιμετωπίζουν τους αυστηρούς κυβερνητικούς κανονισμούς».

 

Πηγή: protothema.gr