Η γείτονος χώρα ανακοίνωσε πρόγραμμα αντικατάστασης παλαιών οχημάτων με καινούρια που πληρούν αποκλειστικά την οδηγία ρύπων Euro6. Απόσυρση παλαιών ΙΧ με όφελος έως 3.500 ευρώ!

 

Πρόγραμμα απόσυρσης παλαιών αυτοκινήτων με την επιδότηση απόκτησης νεότερων ανακοίνωσε η Ιταλική κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να στηρίξει τις αυτοκινητοβιομηχανίες οι οποίες έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από τον κορωνοϊό.

Ειδικότερα η κυβέρνηση της Ιταλίας αποφάσισε να πριμοδοτήσει την αγορά καινούργιων αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης που πληρούν την οδηγία ρύπων Euro 6 αρκεί ο υποψήφιος αγοραστής να έχει στην κατοχή του κάποιο παλαιό όχημα με ηλικία άνω των δέκα ετών και να το αποσύρει από την κυκλοφορία.

Η διαφορετικότητα του ιταλικού προγράμματος σε σχέση με αντίστοιχα προγράμματα που έχουν άλλα κράτη-μέλη εστιάζεται στο γεγονός ότι τα κίνητρα δεν εστιάζουν μόνο στα ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα, αλλά και στα βενζινοκίνητα ή πετρελαιοκίνητα, με το επιχείρημα ότι τα πρώτα δεν τυγχάνουν ευρείας απήχησης από το κοινό. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το 2019 το μερίδιο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων επί του συνόλου των ταξινομήσεων νέων αυτοκινήτων δεν ξεπέρασε το 0,56%, με εκείνη των υβριδικών να περιορίζεται στο 6,1%.

Διαβάστε επίσης  Bras de Frères σημαίνει live διασκέδαση για όλους! (28/3 - 07/4)

Παράλληλα το μέτρο προβλέπει την επιδότηση έως 3.500 ευρώ για αγορά κάθε καινούριου αυτοκινήτου που πληροί την οδηγία ρύπων Euro6 με Αξία έως 40.000 ευρώ με την παράλληλη απόσυρση κάποιου παλαιού ΙΧ.

Το κόστος του μέτρου θα μοιραστεί μεταξύ της κυβέρνησης και των εισαγωγικών εταιρειών και θα ισχύει έως το τέλος του 2020.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αναλυτών, φέτος στην Ιταλία σε σχέση με το 2019 πουληθούν φέτος έως και 700.000 λιγότερα νέα αυτοκίνητα ενώ στο πρώτο εξάμηνο η πτώση που σημείωσε η αγορά ανέρχεται σε 46%.

 

Πηγή: newsauto.gr