Το Quick Charge 5.0 της Qualcomm υπόσχεται πλήρη φόρτιση σε 15 λεπτά!

 

Πόσοι, αλήθεια, ξεχνάμε αφόρτιστο το κινητό μας, με αποτέλεσμα να… μετράμε και το ένα 1% της μπαταρίας για να αντέξει;

Όπως φαίνεται, το μέλλον στην τεχνολογία των φορτιστών θα βάλει τέλος σε αυτό το πρόβλημα!

Η Qualcomm παρουσίασε τη νέα τεχνολογία φόρτισης υπό την ονομασία Quick Charge 5.0 και υπόσχεται απίστευτα μεγάλες αλλαγές στις ταχύτητες που έχουμε συνηθίσει. Για την ακρίβεια, η νέα τεχνολογία υπόσχεται να φορτίζει τις συσκευές μέχρι το 50% σε μόλις 5 λεπτά, υποστηρίζοντας πάνω από 100W φόρτισης, ενώ πλήρης φόρτιση επιτυγχάνεται σε 15 λεπτά!

Ακόμα, δηλαδή και αν το βράδυ ξεχάσετε να βάλετε το κινητό σας στη φόρτιση και το πρωί τρέχετε πανικόβλητοι για να πάτε στο γραφείο, σε ένα τέταρτο… καθαρίσατε!

 

 

Τώρα, για το αν φοβάστε ότι ο εν λόγω φορτιστής μπορεί να… εκραγεί, η Qualcomm λέει ότι υπάρχει απόλυτη ασφάλεια του συστήματος, χρησιμοποιώντας 12 διαφορετικές προστασίες τάσης, έντασης και θερμοκρασίας, ενώ κρατά κατά 10 βαθμούς Κελσίου χαμηλότερες τις θερμοκρασίες σε σχέση με το Quick Charge 4.0.

Διαβάστε επίσης  To Airbnb ψάχνει κόσμο να ταξιδεύει και να πληρώνεται

Η τεχνολογία, να σημειώσουμε, θα είναι συμβατή και με παλαιότερες συσκευές και έτσι οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν έναν Quick Charge 5 φορτιστή για να φορτίσουν τα Quick Charge 4 και 3 τηλέφωνά τους στις ταχύτητες που έχουν συνηθίσει.

Το Quick Charge 5.0 αναμένεται να είναι διαθέσιμο μέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2020.

 

 

Πηγή: gazzetta.gr/plus