Η Ρωσία θεωρεί ότι οι συσκευές αλκοτέστ στα αυτοκίνητα θα περιορίσουν την οδήγηση μετά από κατανάλωση ποτού.

 

Η Ρωσία εξετάζει το ενδεχόμενο να τοποθετήσει στα αυτοκίνητα συσκευές που θα μετρούν την ποσότητα αλκοόλ στην αναπνοή των οδηγών, και θα… κλειδώνουν το όχημα.

Στόχος της Ρωσικής κυβέρνησης είναι να αποτρέπουν ή να απαγορεύουν στους οδηγούς να χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητά τους μετά την κατανάλωση αλκοόλ. Παράλληλα οι ιθύνοντες ψάχνουν τρόπους να ενθαρρύνουν τους κατασκευαστές να εγκαταστήσουν τις συσκευές σε καινούργια αλλά και μεταχειρισμένα οχήματα.

Το υπουργείο βιομηχανίας ελπίζει πως θα έχει εφαρμόσει το σχέδιο έως τα τέλη του 2020, αναφέρει η εφημερίδα «Kommersant», για να προωθήσει τη μαζική χρήση των «αλκοτέστ/κλειδαριών», που απαιτούν από τους οδηγούς να περάσουν πρώτα από τεστ αναπνοής προτού ξεκινήσουν τον κινητήρα του αυτοκινήτου. Η Ρωσία προσπαθεί εδώ και χρόνια να βελτιώσει την οδική ασφάλεια της. Αν και τα επίσημα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι η κατάσταση βελτιώνεται, περίπου 17.000 Ρώσοι πέθαναν στους δρόμους της χώρας πέρυσι, πολύ περισσότεροι από ό, τι σε πολλές άλλες χώρες.

Διαβάστε επίσης  Μια "άλλη" Τσικνοπέμπτη στο Kapenekis Fish Market!

 

 

Οι Ρώσοι έχουν την φήμη, πως πίνουν πολύ, αλλά οι στατιστικές «λένε» πως η κατανάλωση αλκοόλ έχει μειωθεί κατά περίπου 43% από το 2003 έως το 2016, σύμφωνα με μελέτη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Η Ρωσία παραμένει ένα έθνος με μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ, αλλά η μελέτη συνέδεσε την πτώση της κατανάλωσης με τους υψηλότερους φόρους, την πολιτική που περιορίζει την κατανάλωση αλκοόλ στα σπίτια και την αύξηση της ελάχιστης τιμής για τη βότκα.

Με την βοήθεια του καναλιού στο You Tube «Caught on Camera» δείτε τι εννοούμε όταν μιλάμε για οδήγηση στην Ρωσία. Δεν ξέρουμε αν για τα ατυχήματα, που βλέπουμε στο κλιπ, έφταιγε το αλκοόλ αλλά σίγουρα σε κάποια από αυτά η βότκα είχε ρόλο.

 

 

Πηγή: newsauto.gr