Ο Donald Trump έχει ήδη ξεκινήσει να μετρά αντίστροφα

 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επέτρεψε στη Microsoft να διαπραγματευτεί την απόκτηση του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης TikTok στις ΗΠΑ υπό τον όρο ότι θα μπορούσε να καταλήξει σε συμφωνία εντός 45 ημερών, όπως δήλωσαν τρία άτομα με γνώσεις του ζητήματος στο Reuters.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τραμπ δήλωσε την Παρασκευή ότι σχεδιάζει να απαγορεύσει το TikTok λόγω ανησυχιών ότι το καθεστώς της κινεζικής ιδιοκτησίας του αποτελεί κίνδυνο εθνικής ασφάλειας λόγω των προσωπικών δεδομένων που διαχειρίζεται.

Η πιθανή εξαγορά της TikTok, η οποία διαθέτει 100 εκατομμύρια χρήστες στις ΗΠΑ, θα προσφέρει στη Microsoft μια σπάνια ευκαιρία να γίνει σημαντικός ανταγωνιστής απέναντι σε γίγαντες κοινωνικών μέσων όπως το Facebook και το Snap. Σημειώνεται πως στη Microsoft ανήκει και το δίκτυο LinkedIn.

Ο Τραμπ απέρριψε την ιδέα της εξαγοράς από τη Microsoft την Παρασκευή. Ωστόσο, μετά από συζήτηση μεταξύ του Τραμπ και του CEO της Microsoft, Satya Nadella, η εταιρεία ανακοίνωσε την Κυριακή ότι θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις για την απόκτηση της TikTok από την ByteDance και ότι στοχεύει να κλείσει τη συμφωνία μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε επίσης  Food Trucks at Street Food Festival Crete!

Η προθεσμία τέθηκε από την Επιτροπή Εξωτερικών Επενδύσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες (CFIUS), η οποία ελέγχει τις συμφωνίες για πιθανούς κινδύνους εθνικής ασφάλειας, σύμφωνα με τις πηγές.

Ο Τραμπ άλλαξε γνώμη μετά την πίεση ορισμένων από τους συμβούλους του και πολλών από το Ρεπουμπλικανικό κόμμα του, ανέφερε μια από τις πηγές.

Η Microsoft ωστόσο προειδοποίησε στην ανακοίνωσή της ότι δεν υπάρχει βεβαιότητα ότι θα επιτευχθεί συμφωνία. Σύμφωνα με την προτεινόμενη συμφωνία, η Microsoft θα αναλάβει τις δραστηριότητες της TikTok στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Η Microsoft σημείωσε ακόμη ότι δεν προτίθεται να παρέχει περαιτέρω πληροφορίες έως ότου υπάρξει οριστική κατάληξη στις διαπραγματεύσεις.

 

Πηγή: esquire.com.gr