Το καλοσώρισε στην Ελλάδα ο πρεσβευτής των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ

 

Στο ναύσταθμο της Σούδας έφτασε, όπως αναμενόταν, σήμερα το πρωί το τεραστίων διαστάσεων ελικοπτεροφόρο USS Hershel «Woody» Williams

Το πλοίο του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού καλοσώρισε στην Ελλάδα ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην χώρα, Τζέφρι Πάιατ.

Όπως εξήγησε το συγκεκριμένο πλοίο είναι «η τελευταία προσθήκη στην αμερικανική παρουσία στην στρατηγικά δυναμική περιοχή της ανατολικής Μεσογείου».

 

 

Σχολιάζοντας, μάλιστα, μια φωτογραφία από την στιγμή που το USS Hershel «Woody» Williams καταπλέει στο κρηπίδωμα 14 στο Μαράθι ο κ. Πάιατ έγραψε σε δεύτερη ανάρτηση «αυτό είναι ένα μεγάλο πλοίο».

 

 

Διαβάστε επίσης  Ntourountous Bakery: Ήρθε από τα Σφακιά να ξετρελάνει τα Χανιά!

Το αμερικανικό πολεμικό πλοίο, το οποίο πραγματοποιεί το πρώτο του ταξίδι μετά την καθέλκυσή του τον Μάρτιο, έχει μήκος 239 μέτρα και ανήκει στον 6ο στόλο.

 

 

Το συγκεκριμένο πλοίο πήρε το όνομά του από τον πεζοναύτη Hershel “Woody” Williams ο οποίος στις ΗΠΑ είναι διάσημος για τον ηρωισμό που έδειξε στη μάχη της Ιβο Τζίμα κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου για την οποία και βραβεύτηκε με μετάλλιο από τον πρόεδρο Τρούμαν στις 5 Οκτωβρίου 1945.

Την άφιξη του εν λόγω πλοίου στην Ελλάδα είχε προαναγγείλει από την περασμένη εβδομάδα ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ.

 

 

Πηγή: protothema.gr