Ευκαμψία, φουτουριστικό design και κορυφαίες επιδόσεις.

 

Εν αρχή ην η Google. Κάπου εκεί στo Mountain View στην Καλιφόρνια σκέφτηκαν να αντικαταστήσουν μια σειρά από συσκευές με ένα ζευγάρι γυαλιά. Τα γυαλιά αυτά θα μπορούσαν να είναι η δεύτερη όραση του ανθρώπου που θα τα φοράει και να προβάλλουν στο οπτικό του πεδίο μια σειρά από πληροφορίες, οι οποίες θα του έκαναν τη ζωή ευκολότερη. Φυσικά, για να λειτουργήσουν ως συσκευή επαυξημένης πραγματικότητας, τα Google Glasses ενσωμάτωναν κάμερα καταγραφής του οπτικού πεδίου του χρήστη τους, κάτι που δεν τους έκανε ιδιαίτερα δημοφιλείς κατά τις κοινωνικές επαφές. Τη συνέχεια τη γνωρίζετε: Τα Google Glasses πήγαν άπατα. Τι γίνεται όμως με όλες εκείνες τις πληροφορίες που θα λάμβανε ο χρήστης τους;

Μετά την πρώτη αποτυχία της πρώτης (και μοναδικής) προσπάθειας εισαγωγής της επαυξημένης πραγματικότητας στην καθημερινή πρακτική, το τεχνολογικό lifestyle παρέμεινε μονότονο flat. Τις δόσεις πληροφοριών που χρειαζόμαστε, εξακολουθούμε ακόμη και σήμερα να τις παίρνουμε από επίπεδα αντικείμενα που μερικές δεκαετίες πριν θα ήταν αδιανόητο για τον μέσο νοήμων άνθρωπο να κουβαλάει μαζί του.

Διαβάστε επίσης  8 Χρόνια Me Piazza Birthday Party!

Τα κινητά τηλέφωνα ξεκίνησαν με στόχο να είναι όσο το δυνατό μικρότερα. Από τις μινιατούρες, στην πορεία, φτάσαμε στις παντόφλες (τσέπης), καθώς μεγάλωνε η ποσότητα των πληροφοριών που έπρεπε να καταναλώσουμε. Οι μεγάλες, επίπεδες και άσχημες συσκευές είναι μπροστά μας και κάνουμε ότι δεν τις βλέπουμε. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι κατασκευαστές τηλεφώνων, τηλεοράσεων και υπολογιστών κάνουν λόγο για την τεράστια επιτυχία μείωσης κατά 1-2% των πλαισίων γύρω από την οθόνη, αγνοώντας επιδεικτικά το συντριπτικό ποσοστό που καταλαμβάνει η επιφάνεια του πάνελ σε μια συσκευή (γύρω στο 94% στα προηγμένα smartphone).

Μετά από μια flat 15ετία, σχεδόν, από τότε που το πρώτο iPhone έκανε την εμφάνισή του, το γκρέμισμα της απο-επιπεδοποίησης του lifestyle έχει ξεκινήσει. Από τεχνολογικής άποψης, αυτό που κάνει δυνατή την αλλαγή είναι οι οθόνες OLED που έχουν αποκτήσει μετά από χρόνια εξέλιξης την απαιτούμενη ευλυγισία (Flexible OLED) για να διπλώνουν και να τυλίγονται, δίνοντας την ευκαιρία στη φαντασία των σχεδιαστών να κάνει κάτι το διαφορετικό για εμάς. Αν κρίνουμε από τον πλουραλισμό των συσκευών που έχουμε τώρα και στο άμεσο μέλλον στα χέρια μας, η αρχή είναι αρκετά καλή, αρκετά ακριβή και πολλά υποσχόμενη.

Διαβάστε επίσης  Χαΐνηδες live @ Bras de frères (14/4)

 

LG Signature OLED TV R

Το σημαντικότερο επίτευγμα της rollable τεχνολογίας είναι αυτή εδώ η τηλεόραση. Η τυλιγόμενη OLED TV της LG εξαφανίζεται μέσα στο κουτί της βάσης της, το οποίο έχει και λειτουργία Sound bar, καθώς ενσωματώνει ηχεία. Εναλλακτικά, για να μη βλέπετε τίποτα, πλην της εικόνας, η OLED R είναι διαθέσιμη και σε έκδοση οροφής.

www.lg.com

 

Samsung Galaxy Z Flip

Το μικρότερο μεγάλο κινητό που είναι διαθέσιμο σήμερα. Το Z Flip όταν είναι κλειστό έχει μέγεθος (διαγωνίου) 4″ και όταν είναι σε χρήση 6,7″. Χάνεται ευχάριστα μέσα στην τσέπη. Πέρα από design-άτο, το αναδιπλούμενο clamshell της Samsung είναι καλό τηλέφωνο και λειτουργικά.

www.samsung.com

 

Huawei Mate X

Η Huawei τα έχει δώσει όλα στην πρώτη αναδιπλούμενη συσκευή της. Ευθεία ανταγωνιστικό του Galaxy Fold, σε ό,τι αφορά το form factor, το Mate X τυλίγεται από αναδιπλούμενη οθόνη στην εξωτερική του όψη.

www.huawei.com

 

ThinkPad X1 Fold

Η απογείωση των flexible οθονών. O φορητός υπολογιστής της Lenovo, υπό άλλες συνθήκες, θα ήταν ένα ακόμη (καλό) laptop. Τώρα έχει μέγεθος βιβλίου, συνοδεύεται από μαγνητικό πληκτρολόγιο Bluetooth, γραφίδα, διαθέτει οθόνη αφής και τρέχει Windows X, το λειτουργικό της Microsoft για τους αναδιπλούμενους υπολογιστές. Αναμένουμε τους επόμενους.

Διαβάστε επίσης  EditoReal Issue 790: Ας κρατήσουμε το θετικό!
www.lenovo.com

 

Motorola Razr

To δημοφιλές clamshell των ’00s ανανεωμένο τόσο όσο, ώστε να γίνει trend στα ’20s. Ξεδιπλωμένο έχει διαγώνιο 6,2 ίντσες και διαθέτει δεύτερη, εξωτερική οθόνη 2,7 ιντσών για να πληροφορεί χωρίς να χρειάζεται να ανοίξει.

www.motorola.com

 

 

Πηγή: esquire.com.gr