Για όλους του κατασκευαστές η διαμόρφωση του ήχου με τον οποίο κλείνει η πόρτα του αυτοκινήτου αποτελεί βασικό μέλημα καθώς φαίνεται πως μπορεί να επηρεάσει την κρίση του πελάτη σχετικά με την συνολική ποιότητα του αυτοκινήτου.

 

Τις περισσότερες φορές οι συζητήσεις σχετικά με τους ήχους ενός αυτοκινήτου περιστρέφονται είτε γύρω από ανησυχητικούς θορύβους είτε γύρω από το ευχάριστο ή αδιάφορο ηχόχρωμα της εξάτμισης και του κινητήρα. Τα σχόλια σχετικά με τον ήχο που έχει το κλείσιμο της πόρτας είναι σίγουρα εξαιρετικά σπάνια όμως φαίνεται πως πρόκειται για κάτι στο οποίο όλοι οι κατασκευαστές δίνουν ιδιαίτερο βάρος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στον αμερικάνικο Τύπο ο ήχος της πόρτας είναι από τους πιο σημαντικούς για τους τεχνικούς ήχου στην αυτοκινητοβιομηχανία. Στο δημοσίευμα τονίζεται πως σπαταλούνται δεκάδες ωρών μέχρι να βρεθούν οι ιδανικές παράμετροι σε κάθε παράγοντα που σχετίζεται με αυτόν τον ήχο ο οποίος πρέπει να έχει μια πολύ συγκεκριμένη απόχρωση και συχνότητα προκειμένου να μεταφέρει την επιθυμητή αίσθηση.

Διαβάστε επίσης  Το Τριώδιο ξεκινάει από το Bras de Frères!

 

 

Έχει αποδειχθεί πως αν αυτός ο ήχος ακούγεται κάπως μεταλλικός δίνεται η αίσθηση φτωχής ποιότητας ενώ όσο περισσότερη στιβαρότητα αποκτά τόσο καλύτερα είναι τα μηνύματα που περνά στον εγκέφαλο. Με το δεδομένο λοιπόν πως το κλείσιμο της πόρτας είναι ένα από τα πρώτα ερεθίσματα που έχει κάποιος υποψήφιος αγοραστής που ψάχνει για ένα νέο αυτοκίνητο όλοι οι κατασκευαστές χρησιμοποιούν κάθε δυνατή μέθοδο προκειμένου να δώσουν στον ήχο της πόρτας τις κατάλληλες συχνότητες και το βάθος που θα μεταδώσει το σήμα μιας προσεγμένης ποιότητας.

 

 

Πηγή: newsauto.gr