Έχουμε συνηθίσει να ακούμε για celebrities που αποφασίζουν να γίνουν χορτοφάγοι και vegans. Ποιος είπε όμως ότι οι αποφάσεις τους για τη διατροφή τους είναι παντοτινές;

 

Ο Moby έκανε τατουάζ στο λαιμό του τη φράση «Vegan for life», θέλοντας να δείξει ότι δεν θα αλλάξει ποτέ την απόφαση που έχει πάρει εδώ και 32 χρόνια να ακολουθεί αυστηρά χορτοφαγική διατροφή. Δεν είναι όμως όλοι το ίδιο σταθεροί στις διατροφικές τους συνήθειες και έτσι, άλλοι για λίγο και άλλοι για πάντα, αφήνουν στην άκρη τα λαχανικά και επιστρέφουν στο κρέας.

 

Ας δούμε 5 τέτοιες περιπτώσεις…

 

Αν Χαθαγουέι

Η ηθοποιός αποφάσισε να γίνει vegan το 2011, κυρίως γιατί έψαχνε ένα τρόπο να μοιάζει άψογη η σιλουέτα της μέσα στη στενή στολή της Catwoman, που ενσάρκωνε στην ταινία «Ο Σκοτεινός Ιππότης: Η επιστροφή». Και μπορεί να έμεινε πιστή στη φυτική διατροφή για μερικά χρόνια, ωστόσο στα γυρίσματα της ταινία «Interstellar» το 2014, που γίνονταν σε σκληρές συνθήκες στην Ισλανδία, συνειδητοποίησε ότι ο οργανισμός της είχε μεγάλες ανάγκες, που δεν μπορούσε να καλύψει. Συν του ότι της πρόσφεραν ένα πιάτο με ψάρι στο οποίο δεν μπόρεσε να αντισταθεί και έτσι, σταμάτησε να είναι vegan καθώς ένοιωθε ότι δεν έκανε καλό στον οργανισμό της.

Διαβάστε επίσης  EditoReal Issue 790: Ας κρατήσουμε το θετικό!

 

Νάταλι Πόρτμαν

Είναι από τις πιο φανατικές vegan του Hollywood, ωστόσο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της το 2011 έκανε ένα «διάλειμμα» και έγινε απλά χορτοφάγος, δηλαδή πρόσθεσε στη διατροφή της γαλακτοκομικά και αβγά. Όπως είπε σε παλαιότερη συνέντευξη της, αισθανόταν ότι τα είχε ανάγκη. Όταν πέρασαν οι λιγούρες της εγκυμοσύνης βέβαια, επέστρεψε στο βιγκανισμό, στον οποίο έχει μυήσει και τα παιδιά της.

 

Κρίστεν Μπελ


Μία ακόμη φανατική vegan, από την ηλικία των 11 μάλιστα, που όπως και η Πόρτμαν, αναγκάστηκε να σταματήσει τη vegan διατροφή κατά τη διάρκεια της πρώτης εγκυμοσύνης της. Όπως έχει πει, αισθανόταν ότι η vegan διατροφή δεν ήταν βιώσιμη για εκείνη όσο ήταν έγκυος, καθώς χρειαζόταν περισσότερες θερμίδες. Σήμερα, εξακολουθεί να είναι χορτοφάγος, έχοντας βάλει πια στο μενού της αβγά και γαλακτοκομικά.

 

Έλεν ΝτιΤζένερις


Το 2008 η γνωστή παρουσιάστρια αποφάσισε να γίνει vegan για ηθικούς λόγους, αλλά και για να έχει περισσότερη ενέργεια, βγάζοντας από το μενού της κάθε ζωικό προϊόν και επεξεργασμένα τρόφιμα. Ωστόσο, φέτος αποκάλυψε ότι έχει εγκαταλείψει τη vegan διατροφή από το 2016, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος για αυτή την επιλογή της.

Διαβάστε επίσης  Βραδιά εγκαινίων για το iReady Service & Accessories!

 

Ζόι Ντεσανελ


Η πρωταγωνίστρια της σειράς «New Girl» έχει προσπαθήσει να ακολουθήσει vegan διατροφή. Όμως οι πολλές τροφικές ευαισθησίες της, έχει δυσανεξία στη γλουτένη και δεν μπορεί να φάει σόγια ή σιτηρά, δεν της επιτρέπουν να μείνει πιστή στο πρόγραμμα. Προσπάθησε για 6 μήνες να ακολουθήσει μια gluten-free και vegan διατροφή ωστόσο ήταν σχεδόν αδύνατο να βρει τι να φάει για να παίρνει τις απαραίτητες θερμίδες καθημερινά και έτσι, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει.

 

Πηγή: olivemagazine.gr