Σάλος στα τουρικικά social media με τις τιμές στο εστιατόριο του σταρ εστιάτορα Νουσρέτ Γκιοκσέ, γνωστού και στην Ελλάδα ως Salt Bae – Ο πληθωρισμός στην Τουρκία πρωτοεμφανίζεται στα εστιατόρια του πρώτου τούρκου influencer στο instagram

 

Στην ημερήσια διάταξη των σόσιαλ μιντια της Τουρκίας, τα γνωστά trends, η κρίση με την Ελλάδα, Κύπρο και ΕΕ στην ανατολική Μεσόγειο έχει έναν σοβαρό ανταγωνιστή.

Τον Νουσρέτ Γκιοκσέ, τον χασάπη-εστιάτορα-celebrity με το χαρακτηριστικό τρόπο αλατίσματος των φιλέτων που τον είχε κάνει viral στο youtube ως Salt Bae, και του άνοιξε το δρόμο για μια διεθνή αλυσίδα εστιατορίων (μεταξύ αυτών στη Νέα Υόρκη και τη Μύκονο).

Οι διεθνείς αναδουλειές τον έχουν κάνει να εστιάσει τελευταία περισσότερο εντός της Τουρκίας, αλλά φαίνεται πως οι τιμέςΜανχάτταν παραμένουν – σε μια χώρα που οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Ένας πελάτης που παρήγγηλε δυο μπριζόλες και δύο αναψυκτικά πλήρωσε 1323 τουρκικές λίρες και ανήρτησε τη φωτογραφία του λογαριασμού στα social media.

Διαβάστε επίσης  New entry Tried & Tested: Strapatsada at The Jar cafe

 

 

Οι υπερβολικές τιμές έγιναν viral στα social media, ενώ πέρασαν και στα παραδοσιακά. Οι πολίτες σχολίασαν σοκαρισμένοι τις τιμές.

Στον λογαριασμό αναφέρεται ότι ένα New York Steak κόστισε 500 λίρες και τα αρνίσια παιδάκια στις 450. Ουσιαστικά τέσσερις μερίδες αντιστοιχούν στον κατώτατο μισθό της Τουρκίας το ακαθάριστο ύψος του οποίου είναι κάτω από τις 3.000 τουρκικές λίρες.

Αλλά ίσως ο Νουσρέτ υπολογίζει ότι οι πελάτες του θα πληρώσουν σε δολάρια. Είναι γνωστό ότι οι Τούρκοι με το που παίρνουν το μισθό τους σπεύδουν να τον κάνουν δολάρια και να τον καταθέσουν σε δολαριακούς λογαριασμούς.

Η εικόνα του υποβόσκοντος πληθωρισμού της Τουρκίας φανερώνεται μέσα από το λογαριασμό του Salt Bae.

 

Πηγή: newmoney.gr