Η παραίτηση του ανακοινώθηκε λίγες ημέρες μετά το τελεσίγραφο του Τραμπ για απαγόρευση του TikTok στις ΗΠΑ.

 

Την παραίτησή του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του δημοφιλούς στη νεολαία, κοινωνικού δικτύου TikTok υπέβαλλε ο Κέβιν Μάγιερ σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, το οποίο επικαλείται επιστολή που εστάλη στους εργαζόμενους της εταιρείας.

«Τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς το πολιτικό περιβάλλον έχει αλλάξει έντονα, έχω σκεφτεί σημαντικά το ποιες αλλαγές θα απαιτήσει η εταιρική δομή και τι θα σημάνει για τον παγκόσμιο ρόλο για το οποίον προσλήφθηκα» ανέφερε στο εσωτερικό υπόμνημα. «Σε αυτό το πλαίσιο και καθώς αναμένουμε να καταλήξουμε σε λύση πολύ σύντομα, με βαριά καρδιά θα ήθελα να σας ενημερώσω πως αποφάσισα να αποχωρήσω από την εταιρεία».

Το τιμόνι της κινεζικής εταιρείας θα αναλάβει προσωρινά η γενική διευθύντρια Βανέσα Πάππας.

Να σημειωθεί ότι η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγες ημέρες αφότου η TikTok μήνυσε την κυβέρνηση Τραμπ για το εκτελεστικό διάταγμα που απαγόρευε τις συναλλαγές στις ΗΠΑ με τη δημοφιλή εφαρμογή. Ο Αμερικανός Πρόεδρος υπέγραψε το εκτελεστικό διάταγμα με το ισχυρισμό ότι υπάρχουν «αξιόπιστες αποδείξεις» ότι η ByteDance χρησιμοποιούσε το TikTok, με τα 2 δισεκατομμύρια downloads παγκοσμίως το 2020, για να παραβιάσει την ασφάλεια των ΗΠΑ, κάτι που τόσο η ByteDance όσο και το Πεκίνο έχουν αρνηθεί επανειλημμένα.

Διαβάστε επίσης  Trophée Mille 2024: 3η θέση στον 13ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Γαστρονομίας για ένα δικό μας παιδί!

Την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου επιβεβαίωσε και η TikTok σε ανακοίνωσή της, σημειώνοντας ότι η πολιτική δυναμική των τελευταίων μηνών «είχε αλλάξει σημαντικά» το αντικείμενο του ρόλου του.

 

Πηγή: insider.gr