Κάποιες λειτουργίες του δημοφιλούς social media που πιθανότατα αγνοούσες.

 

Το Instagram είναι πιθανότατα το κορυφαίο deal του Mark Zuckerberg και ίσως η πιο σωστή του ενέργεια τα τελευταία χρόνια. Υπενθυμίζουμε πως ο δημιουργός του Facebook πλήρωσε 1 δισ. δολάρια για να το αποκτήσει. Πλέον το ενδεχομένως μοναδικό διασκεδαστικό social media που έχει απομείνει φαίνεται πως έχει ξεπεράσει σε δημοτικότητα το πρωτότοκο παιδί του Zuckerberg. Σε αυτό βοηθούν και τα κάθε φορά νέα features και λειτουργίες που ενσωματώνονται. Μερικές εκ των οποίων ίσως και να μην γνωρίζεις.

Ακολουθούν κάποιες εκ των πιο πρόσφατων:

 

Καθάρισε το ιστορικό σου

Αν για κάποιο λόγο θέλεις να αποκρύψεις τις πρόσφατες αναζητήσεις σου, μπορείς να ακολουθήσεις την εξής διαδρομή: Settings> Privacy> Delete search history.

 

H χρήση των QR Codes

Ακόμη και στο Instagram μπορείς να δημιουργήσεις ένα QR Code για το προφίλ σου, που θα επιτρέπει σε φίλους, γνωστούς ή πάσης φύσεως ενδιαφερόμενους να σε βρουν. Από το μενού του προφίλ σου μπορείς να επιλέξεις την ομώνυμη λειτουργία.

Διαβάστε επίσης  Γυναίκα & Άθληση: Όσα πρέπει να γνωρίζεις από τον Μανώλη Λουπασάκη

 

Πώς θα δεις τα κρυμμένα likes

Εδώ και αρκετούς μήνες το Instagram αποφάσισε να αποκρύψει τον αριθμό των likes από τις αναρτήσεις αρκετών χρηστών. Υπάρχει όμως ένας τρόπος να ξεπεράσεις αυτόν τον περιορισμό: Στείλε το σύνδεσμο ανάρτησης που σε ενδιαφέρει σε έναν φίλο σου στο WhatsApp, ώστε αυτός να μπορεί να “διαβάσει” τον αριθμό των likes. Εκμεταλλευόμενος την προεπισκόπησή της ανάρτησης στη συνομιλία, θα μπορείς να δεις και εσύ τον ακριβή αριθμό από τις “καρδούλες” που συγκέντρωσε το ποστ.

 

Τα σχόλια αλλάζουν

Κάθε χρήστης μπορεί πια να “καρφώνει” τα αγαπημένα του σχόλια στην κορυφή του feed, ώστε να πολλαπλασιάζεται η διάδραση κάτω από ένα ποστ.

 

 

Ξεχασμένες αλλά αγαπημένες φωτογραφίες

Σκρολάρεις στο feed, βλέπεις μία φωτογραφία, κάνεις like και προχωράς τη ζωή σου. Μετά από ώρες, ημέρες ή εβδομάδες θεωρείς ότι ήθελες να την μοιραστείς με κάποιον. Πώς τη βρίσκεις; Πάρα πολύ απλά: Settings> Account> Post you like. Εκεί βρίσκεται το πλήρες αρχείο των φωτογραφιών στις οποίες χάρισες την καρδιά σου.

Διαβάστε επίσης  Μουσική Ταβέρνα Έγχορδο: 5 Χρόνια Birthday & Closing Season party (14/4)

 

Μακριά από τα tags

Οι ακόλουθοί σου μπορούν να έχουν πρόσβαση και στις φωτογραφίες στις οποίες έχει ταγκαριστεί το account σου. Αν θέλεις να αφαιρέσεις κάποιες από το συγκεκριμένο section η διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσεις είναι η εξής: Settings> Photos of you> Hide from my profile.

Ασφαλώς για όλα τα παραπάνω θα πρέπει να διαθέτεις στο smartphone σου την τελευταία διαθέσιμη ενημέρωση για το Instagram.

 

Πηγή: esquire.com.gr