Τo BCL ανακοίνωσε πως το Final 8 θα διεξαχθεί στην Αθήνα και το ΟΑΚΑ. Ο CEO, Πατρίκ Κομνηνός ανέφερε πως η Αθήνα ήταν η καλύτερη ιδανική λύση για τη διοργάνωση.

 

Με κάθε επισημότητα το BCL ανακοίνωσε πως το Final 8 θα φιλοξενηθεί στην Αθήνα (30/9 – 4/10) από την ΑΕΚTo 2018 η Βασίλισσα είχε διοργανώσει το Final 4 και είχε φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου.

Το τρόπαιο βρίσκεται στο Χίλτον, όπου γίνεται η συνέντευξη Τύπου και πάνω γράφει Athens 2020.

 

Τα ζευγάρια του Final 8 είναι:

 

  • ΑΕΚ – Νίμπουρκ
  • Χάποελ Ιερουσαλήμ – Μπούργκος
  • Σαραγόσα – Τενερίφη/Οστάνδη
  • Τουρκ Τέλεκομ – Ντιζόν/Νίζνι

 

 

Ο CEO της διοργάνωσης, Πατρίκ Κομνηνός δήλωσε στη Συνέντευξη Τύπου: «Βρισκόμαστε εδώ για να ανακοινώσουμε την Αθήνα ως τη διοργανώτρια πόλη του Final 8, από τις 30/09 έως τις 04/10. Μια επιλογή η οποία δεν ήταν και δεν είναι η ιδανική για να ολοκληρωθεί μαι σεζόν, αλλά ήταν η καλύτερη από άλλες εναλλακτικές. Είμαστε χαρούμενοι, γιατί πήραμε τη σωστή απόφαση, η οποία είχε τη στόχευση της ολοκλήρωσης της σεζόν και την απονομή του τροπαίου. Μπορεί να μην έχουμε την ίδια βαρύτητα με το ΝΒΑ ή την UEFA, αλλά κάνανε το παν για να ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Δεν είναι εύκολη η υλοποίηση, άρα τα συγχαρητήρια είναι δεδομένα. Επιλέξαμε την Αθήνα για δύο λόγους: πρώτον, η άριστη συνεργασία που έχουμε με την ελληνική Κυβέρνηση για την δυνατότητα εισόδου κι εξόδου όλων των αθλητικών αποστολών. Άπαξ κι έχουμε τις 8 ομάδες εδώ, μπορούμε να έχουμε το Final 8. Βέβαια, ερχόμαστε σε ένα περιβάλλον που τους τελευταίους μήνες έχει επιδείξει καλή αντιμετώπιση όσον αφορά την πανδημία. Ο δεύτερος λόγος είναι η εμπειρία που διαθέτει τόσο η ΚΑΕ ΑΕΚ, όσο και το ΟΑΚΑ, που μας δημιουργεί μια ασφάλεια και μας επιτρέπει να μην κάνουμε συνεχή ταξίδια για το γήπεδο. Είναι μια εγκατάσταση, που θυμόμαστε το Final 4 που διοργανώθηκε εκεί το 2018. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα στελέχη της διοίκησης και της περιφέρειας. Μας επιτρέπεται να προβληθεί η χώρα μας, μιλάω και ως Έλληνας, και η δύσκολη αποστολή που έχουμε να φέρουμε εις πέρας. Να ευχαριστήσω τον Μάκη Αγγελόπουλο και την ΚΑΕ ΑΕΚ. Είμαστε συνδιοργανωτές και είμαστε στο ιδανικό περιβάλλον, για να φέρουμε εις πέρας μια δύσκολη αποστολή, εν μέσω πανδημίας. Μας δίνεται η ευκαιρία να επανεκκινήσουμε την αθλητική δραστηριότητα και να δει ο κόσμος μπάσκετ πολύ υψηλού επιπέδου».

Διαβάστε επίσης  Γι' αυτά τα 3 ζώδια ο Νοέμβριος θα φέρει εύνοια και νέα ξεκινήματα

 

 

Από την πλευρά του, ο Μάκης Αγγελόπουλος τόνισε:«Είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για το ευρωπαϊκό μπάσκετ και τη χώρα μας. Αξίζουν τα εύσημα στη FIBA, που αποφάσισε να ολοκληρώσει τη διοργάνωση και να μην μπει παύλα. Είναι εξαιρετικό και για τη χώρα μας, μέσα από την διαχείριση της κρίσης, που προσφέρει ασφάλεια για την διεξαγωγή του τουρνουά. Είναι η πρώτη διεθνής διοργάνωση που γίνεται παγκοσμίως μετά το Φεβρουάριο. Θα είναι ένα πολύ ανταγωνιστικό και δύσκολο τουρνουά. Εμείς θα παλέψουμε να φέρουμε τον τρίτο διεθνή τίτλο στη χώρα μας τα τελευταία τρία χρόνια».

 

 

Ο Λευτέρης Αυγενάκης (Υφυπουργός Αθλητισμού και Πολιτισμού) ανέφερε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι ανάμεσα σας, σε μια προσπάθεια που γίνεται για επανεκκίνηση του ελληνικού αθλητισμού. Η προβολή θα είναι αξιοσημείωτη, όπως είναι και η στήριξη της Περιφέρειας Ατιικής. Η ΚΑΕ ΑΕΚ διοργάνωσε και το 2018 το Final 4 με μεγάλη επιτυχία. Εκείνη η επιτυχία, σε συνδυασμό με την εύστοχη αντιμετώπιση της πανδημίας, είχε ως αποτέλεσμα να επιλεγεί η Αθήνα από τη FIBA ως ασφαλής προορισμός. Η ΚΑΕ ΑΕΚ έχει λάβει υπόψιν της όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, προκειμένου να διοργανώσει άρτια αυτή τη διοργάνωση. Η συνεργασία της ΑΕΚ με την Πολιτεία είναι άρτια κι αποτελεσματική. Τέτοιες υψηλού επιπέδου διοργανώσεις ταυτίζονται απόλυτα με την φιλοσοφία μας, οι οποίες προάγουν τον αθλητικό τουρισμό και τονώνουν τις τοπικές οικονομίες. Η Ελλάδα σας καλοσωρίζει»

Διαβάστε επίσης  GNTM: Το Twitter αναρωτιέται «τι στο καλό ξέρουν» οι παίκτριες, αν δεν ξέρουν την Ειρήνη Παπά

 

Πηγή: gazzetta.gr