Μερικές λιγότερες γνωστές πτυχές από την προσωπική και επαγγελματική ζωή του απόλυτου βασιλιά του ίντερνετ σήμερα, που κλείνει τα 56.

 

Δεν χρειαζόταν την είδηση ότι θα επιστρέψει στον φανταστικό κόσμο του Matrix, ενσαρκώνοντας ξανά τον πιο εμβληματικό ρόλο της καριέρας του, τον Neo στην 4η ταινία του δημοφιλούς franchise, για να προκαλέσει θόρυβο γύρω από το όνομά του. Αθόρυβα, αλλά πραγματοποιώντας σταθερά βήματα με τον δικό του πάντα ρυθμό, ο Keanu Reeves έχει καταφέρει άθελα του -ποτέ δεν αγάπησε τα φώτα της δημοσιότητας- να είναι αυτή τη στιγμή το πιο πολυσυζητημένο πρόσωπο της pop κουλτούρας.

Ο ηθοποιός του Χόλιγουντ που έχει αναχθεί στον απόλυτο βασιλιά του ίντερνετ, με τους θαυμαστές του να κάνουν λόγο για την αναγέννηση του, την λεγόμενη Keanusance.

Στα 56 του χρόνια, φαίνεται να διανύει μία από τις καλύτερες περιόδους της ζωής του και αυτές είναι μερικές όχι και τόσο γνωστές πτυχές της διαδρομής ενός άντρα που χτυπήθηκε πολλές φορές από την μοίρα, αλλά δεν το έβαλε ποτέ κάτω.

 

Γεννήθηκε στο Λίβανο, μεγάλωσε στον Καναδά

Ήρθε στον κόσμο μία σαν κι αυτή, στις 2 Σεπτεμβρίου του 1964 στη Βηρυτό από Αμερικανοχαβανέζο πατέρα -η μητέρα του και γιαγιά του Keanu ήταν Αμερικανοκινέζα- και Βρετανή μητέρα.

Όταν ήταν 3 ετών ο πατέρας του εγκατέλειψε την οικογένεια.

Ένα χρόνο μετά, συνελήφθη για εμπόριο ναρκωτικών και η μητέρα του ζήτησε διαζύγιο.

Διαβάστε επίσης  EditoReal Issue 787: Ο Αλέξης επέστρεψε...

Παντρεύτηκε συνολικά τέσσερις φορές, με αποτέλεσμα να μετακομίζουν τακτικά:

Από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας, στη Νέα Υόρκη και από εκεί στο Τορόντο του Καναδά, όπου τελικά εγκαταστάθηκαν.

 

Η σημασία του ονόματός του

Το πλήρες ονοματεπώνυμό του είναι Keanu Charles Reeves, με το Keanu να σημαίνει στα χαβανέζικα “ο κρύος άνεμος του βουνού“.

 

Η υποκριτική ήταν το παιδικό όνειρο που έγινε πραγματικότητα

 

Τα δύο του χόμπι όταν ήταν παιδί ήταν η ηθοποιία -είχε αρχίσει να ασχολείται ήδη από την ηλικία των 9 ετών- και το χόκεϊ επί πάγου. Στα 14 του ξεκίνησε να εμφανίζεται σε μικρούς ρόλους σε σειρές στην καναδική τηλεόραση και σε διαφημίσεις με πιο γνωστές εκείνες της Coca-Cola και των Kellogg’s Cornflakes. Το 1981 εγκατέλειψε το σχολείο για να κάνει το επαγγελματικό του ντεμπούτο σε θεατρική παραγωγή στο Τορόντο με το Wolfboy, ένα ερωτικό δράμα.

 

Ασχολήθηκε και με τη μουσική

Από το 1991 μέχρι το 2002 ήταν ο μπασίστας του alternative rock συγκροτήματος Dogstar, που έχει ανοίξει συναυλίες των David Bowie και Bon Jovi, μεταξύ άλλων.

 

Αλλά και με τον κόσμο του βιβλίου

Μαζί με την 47χρονη visual artist και σύντροφό του, Alexandra Grant (φωτογραφία) και την designer Jessica Fleischmann είναι οι τρεις ιδρυτές του μικρού εκδοτικού οίκου “X Artists’ Books”, που κυκλοφορεί κατά κύριο λόγο βιβλία τέχνης.

Διαβάστε επίσης  Το Τριώδιο ξεκινάει από το Bras de Frères!

 

Είναι αμφίχειρας

Τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Ότι μπορεί να χειρίζεται το ίδιο καλά τόσο το αριστερό, όσο και το δεξί του χέρι. Με το πρώτο γράφει, ενώ το δεύτερο χρησιμοποιεί για όλες τις υπόλοιπες κινήσεις.

 

Υπήρξε ζευγάρι με την Sofia Coppola

Η σχέση του με την κόρη του Francis Ford Coppola και σκηνοθέτιδα ξεκίνησε στις αρχές των 90s, αλλά δεν κράτησε πολύ. Η γνωριμία τους έγινε στα γυρίσματα του “Δράκουλα“, όπου πρωταγωνιστούσε εκείνος και σκηνοθετούσε ο πατέρας της.

 

Έχει πάθος με τις μοτοσυκλέτες

Όταν δεν οδηγώ μηχανή, περνάω μία φάση κατάθλιψης. Δεν είναι καλό για την υγεία μου“, έχει δηλώσει χαρακτηριστικά.
Το 2012 ίδρυσε μαζί με τον φίλο του, Gard Hollinger, την εταιρία custom made μοτοσυκλετών Arch Motorcycle Company.

 

Ο έρωτας της ζωής του και το τραγικό τέλος

Από το 1998 ξεκίνησε η σχέση του με την ηθοποιό Jennifer Syme. Ένα χρόνο μετά, παντρεύτηκαν και έγινε γνωστή η εγκυμοσύνη της. Τον Δεκέμβριο του 1999 κι ενώ ήταν 8 μηνών έγκυος, γέννησε το, αλλά το μωρό ήταν νεκρό. Το ζευγάρι βυθίστηκε στο πένθος και χώρισε στα τέλη του 2000. Τον Απρίλιο του 2001, η Syme σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, ενώ οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ και πιθανώς και φαρμάκων, σε ηλικία μόλις 28 ετών.

Διαβάστε επίσης  Γνωρίστε to Katharo!

 

Η ασθένεια της αδερφής του

Τρία χρόνια μετά τον θάνατο του παιδιού του και ένα χρόνο μετά τον χαμό της συζύγου του, ήρθε και το τρίτο χτύπημα της μοίρας για τον Reeves. Το 2002, έμαθε ότι η αδερφή του, επίσης ηθοποιός, Kim πάσχει από λευχαιμία, μία ασθένεια με τρομακτικά μεγάλο ποσοστό θανάτου. Στις 16 Σεπτεμβρίου, η αδερφή του θα γιορτάσει τα 52α γενέθλιά της.

 

Η φωτογραφία που έγινε viral

Το 2010, απαθανατίστηκε από παπαράτσι να κάθεται μόνος σε ένα παγκάκι και να τρώει μπέιγκελ. Η θλίψη που ήταν ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του ξεκίνησε το hashtag #SadKeanu στα social media και η φωτογραφία του στενοχωρημένου Keanu έγινε viral.

 

Ένας άνθρωπος με ευαισθησίες

Ο Keanu Reeves είναι γνωστός για το φιλανθρωπικό του έργο: Έχει υποστηρίξει κατά καιρούς οργανισμούς όπως οι PETA, SickKids Foundation και Stand Up to Cancer.

Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι τα χρήματα είναι το τελευταίο πράγμα που τον ενδιαφέρει, κάτι που απέδειξε όταν από τα 114 εκατομμύρια δολάρια που έβγαλε από τις ταινίες The Matrix Reloaded και The Matrix Revolutions δώρισε τα 80 σε όσους εργάστηκαν στο μακιγιάζ, στα κοστούμια και στη δημιουργία των ειδικών εφέ.

 

Πηγή: esquire.com.gr