Η αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν πλέον το κινητό τους ως ξυπνητήρι.

 

Όμως μια μελέτη έδειξε πως έχει έρθει η στιγμή να καταργήσετε αυτή τη συνήθεια και παρακάτω σας έχουμε πέντε λόγους για να το κάνετε από σήμερα κιόλας.

Όταν παίρνουμε το κινητό μαζί μας στο κρεβάτι, τα τελευταία λεπτά πριν κοιμηθούμε τα περνάμε κοιτώντας μία φωτεινή οθόνη. Αυτό είναι κακό αν θέλετε να σας πάρει ο ύπνος. Γιατροί που ειδικεύονται στον ύπνο θα σας πουν πως το σωστό πριν πέσετε στο κρεβάτι είναι να κάνετε αποχή από κάθε είδους οθόνη για μία ολόκληρη ώρα.

Το ότι το πρώτο πράγμα που κάνετε το πρωί είναι να κρατάτε το κινητό σας, αυτομάτως σημαίνει ότι σκοπεύετε να κάνετε πολλά περισσότερα πράγματα από το απλά να κλείσετε το ξυπνητήρι. Για παράδειγμα πολλοί θα τσεκάρετε τα emails σας, με αποτέλεσμα να ξεκινήσετε την ημέρα σας με άγχος.

Το να τσεκάρετε το Facebook και το Instagram κατά τη διάρκεια της νύχτας δεν είναι ό,τι καλύτερο. Και αυτό γιατί με το που πιάνουμε το κινητό ξεκινάμε το σκρολάρισμα και έτσι καταλήγουμε να χάνουμε ώρες ύπνου και να ξυπνάμε το πρωί κουρασμένοι.

Διαβάστε επίσης  Ψώνια στα μαγαζιά: 13032 ο νέος πενταψήφιος αριθμός – Πώς θα λειτουργεί

Τέλος στην κρεβατοκάμαρα χωράνε μονάχα οι σύντροφοι. Το κινητό πρέπει να απαγορεύεται, εκτός και αν η εικόνα ενός ζευγαριού που κοιτάει ο καθένας την οθόνη του κινητού του και ζουν δύο ξεχωριστές πραγματικότητες δεν σας πειράζει.

 

Πηγή: jenny.gr