Διαστάσεις πιστωτικής κάρτας θα έχουν οι νέες ταυτότητες και θα περιλαμβάνουν φυσικά και ηλεκτρονικά μέτρα ασφαλείας

 

Συνολικά πέντε κοινοπραξίες κατέθεσαν την Τετάρτη προσφορές για τις νέες ταυτότητες στο διαγωνισμό που διενεργεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, συνολικού προϋπολογισμού 515 εκατ. ευρώ.

Πιο αναλυτικά σύμφωνα με πληροφορίες, οι κοινοπραξίες που υπέβαλαν προσφορές είναι η ΟΤΕ-Byte-Veridos Ματσούκης, η Idemia με Neurosoft, η Thales με τη Unisystems του ομίλου Quest, ο όμιλος Zetes με τη Space Hellas και ο όμιλος Λύκος με τα Γαλλικά Ταχυδρομεία.

 

Πώς θα είναι οι νέες ταυτότητες

Οι νέες ελληνικές ταυτότητες – κάρτες πολίτη θα είναι μορφότυπου ID-1 (διαστάσεων πιστωτικής κάρτας) και θα περιλαμβάνουν φυσικά και ηλεκτρονικά μέτρα ασφαλείας, σύμφωνα με σχετικό Ευρωπαϊκό Κανονισμό.

Επιπλέον θα διαθέτουν ηλεκτρονικό μέσο, με το οποίο θα διευκολύνεται και διασφαλίζεται η πρόσβαση του κατόχου σε υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, όπως η ηλεκτρονική αυθεντικοποίηση και η λήψη εγκεκριμένων ψηφιακών πιστοποιητικών.

Τέλος, σύμφωνα με τις σχετικές Αποφάσεις της Ε.Ε. τα Κράτη-Μέλη οφείλουν να δρομολογήσουν τις ανωτέρω αλλαγές εντός του έτους 2021.

Διαβάστε επίσης  Ntourountous Bakery: Ξεκινήστε τη μέρα σας σωστά!

 

Πηγή: reader.gr