«Αρκετά καταστήματα εστίασης είναι έτοιμα να κλείσουν ενώ για τις επιχειρήσεις εκδηλώσεων γάμου ήρθε η ολική καταστροφή» σημειώνει στο insider.gr η πρόεδρος του Συνδέσμου Επισιτισμού Διασκέδασης του Νομού Ηρακλείου.

 

Σε απόγνωση βρίσκονται οι επιχειρηματίες της εστίασης στην Κρήτη καθώς μετά την εφαρμογή των νέων αυστηρών μέτρων βλέπουν την πτώση του τζίρου τους να ξεπερνά πλέον το 50%.

«Αρκετά καταστήματα εστίασης στην περιοχή είναι έτοιμα να κλείσουν ενώ για τις επιχειρήσεις εκδηλώσεων γάμου ήρθε η ολική καταστροφή» σημειώνει στο insider.gr η πρόεδρος του Συνδέσμου Επισιτισμού Διασκέδασης του Νομού Ηρακλείου, Μαρία Αντωνακάκη.

Η ίδια εξηγεί πως ο περιορισμός των ατόμων στους γάμους, οι οποίοι στην Κρήτη γίνονται παραδοσιακά με περισσότερα από 300 άτομα έχει οδηγήσει στη μαζική ακύρωση γάμων και τους επιχειρηματίες του κλάδου σε απόγνωση.

 

«Μαραζώνει» η εστίαση σε κεντρικά σημεία του Ηρακλείου

Την ίδια ώρα οι επιχειρηματίες της εστίασης ακόμη και σε κεντρικά σημεία της πόλης, που άλλες χρονιές έσφυζαν από ζωή, βλέπουν τα καταστήματα τους να μη γεμίζουν και τον τζίρο τους να ακολουθεί διαρκώς πτωτική πορεία.

Διαβάστε επίσης  Issue 790

Η κ. Αντωνακάκη σημειώνει ότι μετά την επιβολή του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας άλλαξε η ψυχολογία των καταναλωτών οι οποίοι στην πλειονότητα τους δεν επισκέπτονται πλέον εύκολα τις καφετέριες και τα εστιατόρια.

Ενδεικτικά περιγράφει την εικόνα στην πλατεία των λιονταριών στο κέντρο του Ηρακλείου, όπου τα προηγούμενα χρόνια ήταν γεμάτη από κόσμο, τουρίστες και ντόπιους, και φέτος κυκλοφορεί πολύ λιγότερος κόσμος.

Το επόμενο διάστημα, όπως επισημαίνουν επιχειρηματίες τους κλάδου, αναμένεται να είναι καθοριστικό για την πορεία των καταστημάτων και κατά πόσον θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στη δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

 

Πηγή: insider.gr