Μετά το κάλεσμα του ΠΑΣΚΕΔΙ, τόσο η ΠΟΕΣΕ όσο και τοπικοί σύλλογοι σε ολόκληρη την Ελλάδα έσπευσαν να διαχωρίσουν τη θέση τους, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.

 

Σύγχυση στον κλάδο της εστίασης έχει προκαλέσει το κάλεσμα που απηύθυνε το Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης προς τους επιχειρηματίες να κατεβάσουν ρολά στα καταστήματά τους από τις 16 έως 22 Σεπτεμβρίου.

Μετά την πρόταση του ΠΑΣΚΕΔΙ ωστόσο, τόσο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων η οποία όπως τονίζει είναι, ο επίσημος θεσμικός φορέας εκπροσώπησης της Εστίασης, όσο και τοπικοί σύλλογοι σε ολόκληρη την Ελλάδα έσπευσαν να διαχωρίσουν τη θέση τους, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έχουν καμία σχέση με το συγκεκριμένο κάλεσμα και δεν πρόκειται να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.

Το ΠΑΣΚΕΔΙ από την πλευρά της σημειώνει ότι το κάλεσμά της απευθύνεται προς όσους επιχειρηματίες του κλάδου θέλουν να συμμετάσχουν. Η πρόεδρος του Σωματείου, Νίκη Κωνσταντίνου σημειώνει στο insider.gr ότι το σωματείο αριθμεί 35.000 μέλη και δεν μπορεί κανένας να φορέας να εμποδίσει την κινητοποίηση η οποία δεν είναι κατά των μέτρων προστασίας αλλά διαμαρτυρία για τη στάση της κυβέρνησης.

Διαβάστε επίσης  Street Food Festival Crete: Συμμετοχές από παντού!

Εν αναμονή των ανακοινώσεων στη ΔΕΘ η ΠΟΕΣΕ

Η ΠΟΕΣΕ, η οποία έχει μέλη 153 πρωτοβάθμια Σωματεία πανελλαδικά, ξεκαθαρίζει ότι «ουδεμία σχέση έχει με την ανακοίνωση περί lockdown της Εστίασης».

Σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι αναμένει τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στο πλαίσιο της ΔΕΘ και «κατόπιν θα λάβει τις αποφάσεις της με γνώμονα το συμφέρον του Κλάδου και της Οικονομίας ευρύτερα».

Παράλληλα καλεί τα μέλη της και τους επιχειρηματίες της Εστίασης να παραμένουν, «συσπειρωμένοι στην επίσημη Κλαδική εκπροσώπηση και να κλείνουν τ΄ αυτιά τους σε αυτόκλητους δήθεν σωτήρες».

Ανάλογη στάση κρατά και η Ένωση Εστιατορίων και Συναφών Επαγγελμάτων Αττικής σημειώνοντας ότι «η ΠΑΣΚΕΔΙ λειτουργεί αυτόνομα και έχει αποφασίσει για τα μέλη της να προχωρήσει στο κλείσιμο καταστημάτων.

Η ΕΕΕΣΑ θα συναποφασίσει μαζί με όλα τα σωματεία της Ελλάδας αλλά και με το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο μας την ΠΟΕΣΕ, μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ, για την στάση που θα κρατήσουμε και για το τι κινητοποιήσεις θα οργανώσουμε» τονίζει σε σχετική ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης  Μουσική Ταβέρνα Έγχορδο: 5 Χρόνια Birthday & Closing Season party (12/4)

«Δεν έχουμε καμία σχέση με την ΠΑΣΚΕΔΙ, δεν μας απασχολεί οποιοδήποτε κάλεσμα» δηλώνει στο insider.gr o Γιάννης Φιλοκώστας, πρόεδρος της Ένωσης εστιατόρων ψητοπωλών και καφέ μπαρ του νομού Θεσσαλονίκης.

 

Πηγή: insider.gr