O πιο ακραίος κωμικός του 21ου αιώνα ετοίμασε στα κρυφά το sequel όσο ο πλανήτης πάλευε με την καραντίνα.

 

Borat Sagdiye, ψηλός, ευθυτενής, με περήφανο μουστάκι και τρομερά άβολες συνήθειες, απεσταλμένος του Υπουργείου Πληροφοριών του Καζακστάν στις Η.Π.Α και μάλλον η πιο ακραία περσόνα που γέννησε ποτέ (μαζί με τον Bruno) το ιδιοφυές κεφάλι του Sacha Baron Cohen. Ναι, είναι επίσημο: Όσο ο πλανήτης πάλευε με την καραντίνα, ο 48χρονος κωμικός ετοίμαζε το καινούργιο του χτύπημα, γυρίζοντας το sequel στη μεγάλη επιτυχία του 2006.

Ο Cohen δε σταμάτησε ποτέ να μας απασχολεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τα τελευταία χρόνια, είτε γυρίζοντας ένα κατασκοπικό δράμα (The Spy), είτε κάνοντας αυτό που ξέρει καλύτερα (σκληρή σάτιρα στο Who is America?), είτε τρολάροντας άσχημα ακροδεξιό ακροατήριο σε country συναυλία, εκεί δηλαδή που έβαλε κόσμο να κάνει sing along φασιστικά συνθήματα χωρίς οι τελευταίοι να το καταλάβουν καν.

 

To viral βίντεο βγήκε αληθινό

 

Διαβάστε επίσης  New entry coming soon: Νεοκαφενές Acacia του Αγα στο Κοντομαρί

Το Collider, λοιπόν, επιβεβαιώνει την πραγματική ευχάριστη είδηση. Οι φήμες είχαν ξεκινήσει όταν πριν λίγο καιρό και πιο συγκεκριμένα στις 20 Αυγούστου είχε κυκλοφορήσει ένα βίντεο (μόλις 14 δευτερολέπτων) στο YouTube που έδειχνε τον Cohen ντυμένο Borat να οδηγεί ένα χαρακτηριστικό, κίτρινο pick-up στους αμερικανικούς δρόμους. Όλοι νόμιζαν τότε ότι απλά τρολάρει αλλά, όπως όλα δείχνουν, είναι πέρα για πέρα πραγματικό. Όχι, απλά γύριζε το Borat 2 αλλά φαίνεται να το έχει και έτοιμο.

Η επιστροφή του τρελού Καζακστανού Borat, καλώς ή κακώς, επισκιάζει τις τελευταίες κινήσεις του ιδιοφυούς κωμικού. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα το Borat αποτελεί τη μεγαλύτερη κινηματογραφική επιτυχία του Cohen καθώς είχε κόψει 262 εκ. δολάρια – πολλά περισσότερα με άλλα λόγια σε σχέση με το Bruno (138 εκ. δολάρια) και το Dictator (178 εκ. δολάρια).

Δεν είναι τυχαίο, μάλιστα, που αν εξαιρεθούν οι φανατικοί οπαδοί, ο Borat είναι αναμφισβήτητα ο πιο αναγνωρίσιμος χαρακτήρας στο ευρύ κοινό που έχει δημιουργήσει ο 48χρονος Βρετανός με τις εβραϊκές ρίζες.

Διαβάστε επίσης  EditoReal Issue 788: You Never Know..

Το μεγάλο στοίχημα όμως είναι άλλο: Θα καταφέρει να επαναλάβει και καλλιτεχνικά τον κωμικό άθλο του 2006;

 

Πηγή: esquire.com.gr