Οι είκοσι διαγωνιζόμενες είναι η εξαίρεση στον κανόνα – και το The Bachelor είναι για φέτος όντως ό,τι πιο cringe έχουμε δει μέχρι στιγμής.

 

Αν και ο ανταγωνισμός φέτος είναι μεγάλος, πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν το reality του Alpha ό,τι χειρότερο έχουμε δει τελευταία. Φυσικά θα υπάρχουν κι αυτοί που διαφωνούν, και δεν βρίσκουν τίποτα κακό σε ένα πρόγραμμα όπου ένα τσούρμο γυναίκες πασχίζουν σαν ακέφαλα κοτόπουλα να κερδίσουν την καρδιά ενός άνδρα που υποτίθεται ότι είναι περιζήτητος εργένης, αλλά ενδεχομένως δεν είναι η πλειοψηφία, ίσως επειδή έχουμε 2020 και δεν πιστεύουμε όλοι ότι η στοιχειώδης ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι υπερτιμημένη.

Το πόσο υποτιμητικό για τις γυναίκες είναι το (ξενόφερτο) κόνσεπτ, δεν χρειάζεται ιδιαίτερα επιχειρήματα. Οι διαγωνιζόμενες πρέπει να ανταγωνίζονται η μία την άλλη για να κερδίσουν την προσοχή του εργένη, και προσβολές, καβγάδες και ρεσιτάλ ξεκατινιάσματος είναι φυσικά ο τρόπος για να επικρατήσουν, καθώς ως γνωστόν, για να κατακτήσουν έναν υποψήφιο γαμπρό, έστω και άγνωστο, οι γυναίκες μετατρέπονται αυτόματα από άνθρωποι σε άγρια σκυλιά που τσακώνονται πάνω από ένα κόκκαλο – και ας κερδίσει η χειρότερη. Τι κι αν στον κανονικό κόσμο, ένας τύπος αναποφάσιστος μεταξύ είκοσι γυναικών θα ήταν ελκυστικός όσο η ραδιενέργεια; Το ριάλιτι θέλει τις διαγωνιζόμενες να μονομαχούν, να απορρίπτονται δημόσια και τους αρέσει κιόλας, και η λογική δεν είναι βασικό μέλημα σε προγράμματα αυτού του είδους.

Διαβάστε επίσης  Bras de Frères σημαίνει live διασκέδαση για όλους! (28/3 - 07/4)

Αν καταφέρει κάποιος να παραβλέψει την αναχρονιστική και ακραία σεξιστική ιδέα του νυφοπάζαρου / μάχης μέχρις εσχάτων, μπορεί ίσως και να γελάσει με το γεγονός ότι ο περιζήτητος εργένης της ελληνικής παραγωγής δεν είναι ακριβώς ο Mr Big, αλλά μοντέλο, μεσίτης και πρώην παίκτης του Nomads. Ίσως επίσης να ξεκαρδιστεί με την αισθητική των γυναικών που απαιτεί αντιόξινα και δραμαμίνες, ή για το γεγονός ότι κατηγορούν η μία την άλλη για έλλειψη αξιοπρέπειας, ενώ είναι μάλλον προφανές ότι αυτό είναι ένα παιχνίδι που έχει χαθεί από τα αποδυτήρια. Αλλά το όποιο, από σπόντα και σίγουρα όχι εκ προθέσεως, κωμικό στοιχείο του ριάλιτι δεν αρκεί για να εξουδετερώσει την εξοργιστική του φύση. Γιατί όχι, οι γυναίκες δεν πετάνε στα σκουπίδια τον αυτοσεβασμό τους για λίγη δημοσιότητα, ούτε αλληλοσκοτώνονται για τα προσωπικά καλλιστεία ενός αγνώστου. Οι είκοσι διαγωνιζόμενες είναι η εξαίρεση στον κανόνα – και το The Bachelor είναι για φέτος όντως ό,τι πιο cringe έχουμε δει μέχρι στιγμής.

Διαβάστε επίσης  Street Food Festival Crete: New Location at Heraklion

 

Πηγή: marieclaire.gr