Στην κατάληψη συμμετέχουν μαθητές του σχολείου εκφράζοντας την αντίθεσή τους με την χρήση μάσκας στα σχολεία.

 

Σε κατάληψη βρίσκεται από το πρωί της Τρίτης το σχολικό συγκρότημα Βουκολιών του δήμου Πλατανιά, στο οποίο στεγάζονται το Γενικό Λύκειο και το Γυμνάσιο της περιοχής.

Στην κατάληψη συμμετέχουν μαθητές του σχολείου εκφράζοντας την αντίθεσή τους με την χρήση μάσκας στα σχολεία. Οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση έχουν κλείσει την είσοδο του σχολείου, ενώ έχουν υψώσει και πανό.

Τρεις καταλήψεις στην Αχαΐα

Δύο καταλήψεις βρίσκονται σε εξέλιξη και στο 2ο και το 12 λύκειο της Πάτρας για τις μάσκες, καθώς και μία στο γυμνάσιο με λυκειακές τάξεις στην κοινότητα Φαρρές, της Αχαΐας.

Συγκεκριμένα, στο 2ο Λύκειο οι μαθητές αρνήθηκαν να φορέσουν μάσκες μέσα στις τάξεις τους, όπως επιβάλουν οι σχετικές διατάξεις κατά του covid -19 και ξεκίνησαν κατάληψη. Οι μαθητές που πραγματοποιούν κατάληψη στα δύο λύκεια της Πάτρας ζητούν την κατάτμηση των τμημάτων που αριθμούν 25 μαθητές το κάθε ένα, όπως επίσης και το να μην φορούν μάσκες κατά την διάρκεια των μαθημάτων. Όσον αφορά στο γυμνάσιο με λυκειακές τάξεις στην κοινότητα Φαρρές, οι μαθητές ζητούν την κατάτμηση του τμήματος που αριθμεί 27 μαθητές.

Διαβάστε επίσης  Ntourountous Bakery: Ξεκινήστε τη μέρα σας σωστά!

 

Πηγή: insider.gr