Η επιδότηση θα αφορά νέους μισθωτούς υπαλλήλους, ανεξαρτήτως μισθού και ειδικότητας.

 

Προσλήψεις 100.000 νέων υπαλλήλων με επιδότηση 100% των ασφαλιστικών τους εισφορών για 6 μήνες, προσφέρει το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόγραμμα θα επιδοτεί το 100% των ασφαλιστικών εισφορών εργοδοτών και εργαζομένων και θα αφορά όλες τις επιχειρήσεις, ανεξάρτητα από το αν έχουν πληγεί ή όχι από την πανδημία και όλες τις θέσεις απασχόλησης, πλήρους ωραρίου ή part time.

Με μια απλή αίτηση στην ΕΡΓΑΝΗ ο εργοδότης που ενδιαφέρεται να προσλάβει νέο υπάλληλο θα γνωστοποιεί την πρόθεσή του να ενταχθεί στο πρόγραμμα, προκειμένου να τύχει της επιδότησης. Το συνολικό κονδύλι που αναμένεται να διατεθεί για το μέτρο ανέρχεται σε 350 εκατ. ευρώ.

Στόχος του προγράμματος είναι η παροχή κινήτρων προκειμένου να δημιουργηθούν νέες θέσεις απασχόλησης και να μειωθεί η ανεργία.

Η επιδότηση θα αφορά νέους μισθωτούς υπαλλήλους ανεξαρτήτως μισθού και ειδικότητας, ενώ θα θεσπιστεί ρήτρα διατήρησης των θέσεων εργασίας. Έξτρα μπόνους της τάξης των 200 ευρώ το μήνα θα υπάρχει για τους μακροχρόνια ανέργους, καθώς η πρόσληψή τους θα επιδοτείται.

Διαβάστε επίσης  Μουσική Ταβέρνα Έγχορδο: Η Λαϊκή διασκέδαση στα καλύτερά της!

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, για μία νέα πρόσληψη με μισθό 700 ευρώ μέσω του προγράμματος, θα προκύψει κέρδος 2.821 ευρώ στο 6μηνο και για τις δύο πλευρές, εργαζόμενο και εργοδότη. Αντίστοιχα για μισθό 1.200 ευρώ, η επιδότηση στο 6μηνο αγγίζει περίπου τα 4.000 ευρώ

Το νέο πρόγραμμα αναμένεται να ανακοινώνουν ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

 

Πηγή: insider.gr