O χορός, τα social media και οι διατροφικές διαταραχές

 

Η Charli Grace D’Amelio γεννήθηκε την 1η Μαΐου 2004 στο Norwalk του Κονέκτικατ όπου και μεγάλωσε. Σήμερα 16 χρόνια μετά, είναι η μεγαλύτερη star του Tik Tok και ανταγωνιστική χορεύτρια για περισσότερα από 10 χρόνια πριν ξεκινήσει την καριέρα της στα social media. Άρχισε να δημοσιεύει ενεργά περιεχόμενο στo TikTok, στα τέλη του 2019, όπου μοιραζόταν βίντεο με χορογραφίες δημοφιλών τραγουδιών. Γρήγορα συγκέντρωσε ένα μεγάλο κοινό και στη συνέχεια έγινε η creator με τους περισσότερους followers στην εφαρμογή, ξεπερνώντας τη Loren Gray.

Τον Ιανουάριο του 2020, η D’Amelio υπέγραψε συμβόλαιο με το πρακτορείο ταλέντων UTA. Εμφανίστηκε σε διαφήμιση της εταιρείας Sabra για το Super Bowl μαζί με άλλες διασημότητες, όπου και συνεργάστηκε με την σταρ της pop Jennifer Lopez.

Αναδείχθηκε η δεύτερη προσωπικότητα TikTok με τα υψηλότερα κέρδη από το Forbes και τοποθετήθηκε στη λίστα 40 Under 40 της Fortune το 2020. Από τον Σεπτέμβριο του 2020, έχει πάνω από 85 εκατομμύρια ακολούθους στο TikTok και συχνά αναφέρεται ως η μεγαλύτερη σταρ του TikTok.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη charli d’amelio (@charlidamelio) στις

 

Ο πατέρας της, Marc D’Amelio είναι πολιτικός. Σε ότι αφορά την προσωπική της ζωή η μελαχρινή χορεύτρια είχε σχέση με τον επίσης πολύ δημοφιλή νεαρό του TikTok Chase Hudson. Επιβεβαίωσαν ότι είναι ζευγάρι τον Ιανουάριο του 2020, ωστόσο η σχέση τους δεν διήρκεσε πολύ αφού, τον Απρίλιο ανακοίνωσαν τον χωρισμό τους.

Διαβάστε επίσης  Cabana Mare Beach Club & Cabana Mare Disco are coming! (04/5)

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

just dancing as per usual… dancing with @gemmahuck @jujumossop @kg.constantino @julianne.lopez choreography @kitykat2121 @thespotjd

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη charli d’amelio (@charlidamelio) στις

 

Η D’Amelio όπως έχει δηλώσει έχει υποστεί σχολικό και σωματικό εκφοβισμό. Με αφορμή αυτό το γεγονός, εκείνη και η αδελφή της Dixie δημιούργησαν ένα βίντεο για την UNICEF για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το bullying.

Επιπλέον δεν έμεινε με τα χέρια σταυρωμένα κατά το ξέσπασμα της πανδημίας: η ανερχόμενη Influencer δώρισε 50.000 δολάρια στο νοσοκομείο του Norwalk για την εξασφάλιση ιατρικών προμηθειών για το προσωπικό του νοσοκομείου. Η 16χρονη star του TikTok, Charli D’Amelio, αποκάλυψε πρόσφατα ότι αντιμετωπίζει μια διατροφική διαταραχή, μιλώντας για τον προσωπικό της αγώνα σε μια ειλικρινή ανάρτηση στο Instagram.

Η έφηβη από το Κονέκτικατ, παραδέχτηκε ότι «φοβόταν» να μιλήσει δημόσια για αυτό, εξηγώντας ότι δυσκολεύτηκε να ανοιχτεί ακόμη και στους πιο κοντινούς φίλους και την οικογένειά της.

 

 

«Είναι τόσο άβολο να παραδέχεσαι ακόμη και στους πιο κοντινούς φίλους και την οικογένειά σου, πόσω μάλλον στον κόσμο», έγραψε στην ανάρτησή της στα Instagram Stories. «Φοβόμουν να μοιραστώ ότι έχω μια διατροφική διαταραχή, αλλά τελικά ελπίζω ότι έτσι θα βοηθήσω κάποιον άλλο».

Διαβάστε επίσης  Issue 789

Επιπλέον, ζήτησε συγγνώμη από οποιονδήποτε μπορεί να έφερε άθελα της σε δύσκολη θέση στο παρελθόν, παρουσιάζοντας τραγούδια με ενοχλητικούς στίχους στον λογαριασμό της.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη charli d’amelio (@charlidamelio) στις

 

«Για όσους αγωνίζονται με αυτό, ξέρω ότι κάποιες μέρες μπορεί να είναι χειρότερες από άλλες», είπε, προτρέποντας αυτούς τους ανθρώπους να «λάβουν βοήθεια αν το χρειάζονται». «Θέλω να ξέρετε ότι δεν είστε μόνοι», πρόσθεσε η Charli. «Να θυμάστε ότι είναι εντάξει να ζητήσετε βοήθεια. Όλοι χρειαζόμαστε βοήθεια μερικές φορές».

Η ανάρτηση σηματοδοτεί την πρώτη φορά που η έφηβη μοιράστηκε δημοσίως τη μάχη με τις διατροφικές διαταραχές, ωστόσο στο παρελθόν έχει μιλήσει για τα πολλά σχόλια για το σώμα της, που δέχτηκε στο TikTok και σε άλλες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων, προτρέποντας τους ανθρώπους να σταματήσουν να σχολιάζουν άλλους».

Στο Twitter τον Απρίλιο, η Charli έγραψε: «Σταματήστε να μιλάτε για το σώμα μου! Δεν είναι το δικό σας για να μου πείτε αν χάνω ή παίρνω βάρος».

Διαβάστε επίσης  Ntourountous Bakery: Pancakes σε άλλη διάσταση!

 

To παράδειγμα της Charli Grace D’Amelio

Η Charli Grace D’Amelio από πολύ μικρή και τρυφερή ηλικία όπως είναι τα 16, έχει καταφέρει ήδη πολλά, χάρη στο ταλέντο της που βρήκε χώρο και άνθισε στα κοινωνικά δίκτυα, τα οποία και χαρίζουν δύναμη σε πρόσωπα, τάσεις, ακόμα και κινήματα εν μία νυκτί.

Με το Tik Tok να συγκεντρώνει όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον τόσο των χρηστών όσο και μεγάλων εταιριών, πρόκειται σίγουρα για ένα πρόσωπο που θα συζητηθεί και ενδεχομένως να απασχολήσει στο μέλλον -αρνητικά ή θετικά, δεν έχει σημασία-, όπως πολλοί άλλοι Influencers. Aυτό που αξίζει να σκεφτούμε, είναι οι επιπτώσεις που μπορεί να έχει όλη αυτή η φήμη στη ζωή ενός νέου κοριτσιού αλλά και από την άλλη πλευρά, στις ζωές των εκατομμυρίων κοριτσιών, που καταφέρνει και επηρεάζει, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Το παράδειγμα της Charli Grace D’Amelio είναι καλή αφορμή για να σκεφτούμε τη δύναμη, που εμείς οι ίδιοι οι χρήστες δίνουμε απλόχερα στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά και το κατά πόσο αυτή η ορμητική δύναμη μπορεί να χρησιμοποιηθεί σωστά, ατομικά αλλά και σε συλλογικό επίπεδο.

Όσο για τη νεαρή Charli Grace D’Amelio, δεν είμαστε οι κατάλληλοι για να κρίνουμε το ταλέντο της στο χορό (φαίνεται πολύ καλή), σίγουρα όμως ξέρουμε ότι “το έχει ” με το Tik Tok.

 

Πηγή: jenny.gr