Με επίσημη ανακοίνωσή της, η Eurovision ανακοίνωσε τα 4 σενάρια για την διοργάνωση του Ρότερνταμ το 2021: από κανονική διοργάνωση, μέχρι… lockdown!

 

Η πανδημία του κορονοϊού… παρέσυρε στο πέρασμά της και την διοργάνωση της Eurovision, που ήταν προγραμματισμένη για τις 22 Μαΐου 2020.

Οι ιθύνοντες του μεγάλου μουσικού θεσμού είχαν ανακοινώσει με λύπη στις 18 Μαρτίου την ματαίωση της διοργάνωσης – μεταδόθηκε, αντ’ αυτού, το show «Europe Shine A Light» – και ανανέωσαν το ραντεβού τους για το 2021, στο ίδιο μέρος, με το ίδιο slogan: «Open Up».

Την Παρασκευή (18/09), η EBU ανακοίνωσε τα 4 πιθανά σενάρια διεξαγωγής του Eurovision Song Contest και ένα από αυτά θα αποφασιστεί στις αρχές του επόμενου έτους, για να τεθεί σε εφαρμογή.

 

Αναλυτικά

 

Διαβάστε επίσης  Ntourountous Bakery: Ήρθε από τα Σφακιά να ξετρελάνει τα Χανιά!

Σενάριο πρώτο: Ένας κανονικός διαγωνισμός Eurovision

Η Eurovision αναφέρει πως το πρώτο σενάριο περιλαμβάνει την κανονική διεξαγωγή της διοργάνωσης, όπως θα γινόταν, δηλαδή, αν δεν υπήρχε η πανδημία. Στην «Ahoy Arena» του Ρότερνταμ θα γίνουν εννέα show (μαζί με τις πρόβες), σε μία αρένα που θα έχει κόσμο, με τους καλλιτέχνες, την ομάδα τους και τους εκφωνητές, ενώ θα γίνουν και διάφορες δραστηριότητες.

«Το σενάριο αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την εμφάνιση ενός πιθανού εμβολίου για την Covid-19 ή την διαθεσιμότητα αξιόπιστων τεστ», αναφέρεται σχετικά στην ανακοίνωση.

 

Σενάριο δεύτερο: Eurovision με κοινωνική αποστασιοποίηση στα 1.5 μέτρα

Όλοι οι παρευρισκόμενοι στο Eurovision Song Contest του Ρότερνταμ θα πρέπει να τηρήσουν τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης και να παραμένουν στα 1.5 μέτρα ο καθένας όλη την ώρα. Και πάλι θα υπάρξουν εννέα shows, με κοινό στην αρένα, αλλά με ποσόστωση των fans, ώστε να επιτευχθεί η κοινωνική αποστασιοποίηση.

Επίσης, θα υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των μελών κάθε χώρας που συμμετέχει στον διαγωνισμό τραγουδιού, όπως και στους δημοσιογράφους. Αναλόγως θα προσαρμοστούν και οι δραστηριότητες. Ακόμη, θα διαμορφωθεί ο εσωτερικός χώρος της «Ahoy Arena», μιας και θα υπάρχουν λιγότεροι θεατές και πιθανώς να γίνει κλήρωση για την επιλογή τους. Όσοι μείνουν εκτός, θα έχουν επιστροφή χρημάτων, αλλά περισσότερες λεπτομέρειες επί του θέματος θα γίνου γνωστές στις αρχές του 2021.

Διαβάστε επίσης  Μουσική Ταβέρνα Έγχορδο: Η Λαϊκή διασκέδαση στα καλύτερά της!

 

 

Σενάριο τρίτο: Διαγωνισμός με περιορισμούς στα ταξίδια

Σε αυτό το σενάριο επικρατεί το ενδεχόμενο κοινωνικής αποστασιοποίησης, τα εννέα shows και ο περιορισμός του αριθμού των θεατών. Αν υπάρχουν ομάδες εκπροσώπων που δεν μπορούν να ταξιδέψουν στο Ρότερνταμ, οι καλλιτέχνες θα διαγωνιστούν από την χώρα τους, με την εικόνα να μεταδίδεται από το Ρότερνταμ. Οι χώρες που θα μπορέσουν να ταξιδέψουν για την πόλη της Ολλανδίας, θα παρουσιάσουν τα τραγούδια τους live.

 

Σενάριο τέταρτο: Eurovision με lockdown

Εάν υπάρξει πάλι περίπτωση lockdown, τότε ο διαγωνισμός τραγιουδιού θα γίνει, αλλά χωρίς κοινό και δραστηριότητες. Κάθε καλλιτέχνης θα παρουσιάσει το κομμάτι του από την χώρα του και οι εικόνες θα μεταδίδονται από την «Ahoy Arena» (το ίδιο θα γίνει και με τον διαγωνισμό της Junior Eurovision τον Νοέμβριο).

Τέλος, σημειώνεται πως οριστική απόφαση για ένα από τα τέσσερα σενάρια θα παρθεί τους πρώτους μήνες του 2021. «Φιλοδοξία μας είναι να πραγματοποιηθεί και να κάνουμε τον καλύτερο διαγωνισμό έως τώρα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης  Issue 788

 

 

Πηγή: gazzetta.gr/entertainment