Η ιδέα τριών χημικών μηχανικών που φιλοδοξούν να αλλάξουν τη βιομηχανία μόδας με μια τεχνική φιλική προς το περιβάλλον

 

Γαλλική εταιρεία αποφάσισε να εκμεταλλευτεί το δέρμα ψαριών που διαφορετικά θα κατέληγε στα σκουπίδια και να το μετατρέψει σε λουράκια για ρολόγια, τσάντες ακόμα και ρούχα και μάλιστα στην αγορά πολυτελών ειδών.

Η μετατροπή των υπολειμμάτων του ψαριού σε δέρμα είναι στην πραγματικότητα μια παλιά τεχνική που τώρα αναβιώνει χάρη στην φιλική προς το περιβάλλον φιλοσοφία της, ωστόσο δεν έχει εισέλθει μαζικά στη βιομηχανία της μόδας.

Τρεις φίλοι που σπούδαζαν χημικοί μηχανικοί στο Παρίσι και έμαθαν μόνοι τους τη διαδικασία από το μηδέν, προσπαθούν να το αλλάξουν αυτό.

Όπως λέει ο Μπέντζαμιν Μαλατρέ, συνιδρυτής της εταιρείας Ictyos, «το δέρμα του σολωμού έχει μαι απαλότητα και μια φινέτσα, έχει πάχος λιγότερο από μισό χιλιοστό, αλλά μεγάλη αντοχή, σχεδόν όση και το δέρμα αγελάδας».

 

 

«Η υφή του είναι ανάγλυφη και θυμίζει κάπως σαύρα. Οπτικά είναι πολύ εξωτικό», αναφέρει από το εργαστήριο της εταιρείας κοντά στη Λυών.

Διαβάστε επίσης  Το MCU στην τηλεόραση με το πρώτο trailer του WandaVision

Η εταιρεία τους λειτουργεί μέσα σε startup που διευθύνεται από την LVMH ιδιοκτήτρια εμπορικών σημάτων όπως Louis Vuitton και Christian Dior. Η ιδέα είναι ότι οι απόφοιτοι του εργαστηρίου αυτού να απορροφηθούν σε οίκους μόδας της LVMH.

 

 

Σύμφωνα με τον Μαλατρέ, η Ictyos συνεργάζεται με 250 πελάτες – μεγάλες μπράντες και βιοτεχνίες – που δοκιμάζουν τα προϊόντα ώστε να τα χρησιμοποιήσουν σε ρολόγια, τσάντες χειρός και ρούχα.

 

Πηγή: newmoney.gr