Από τον μουσάτο τύπο μέχρι τη φλεγόμενη καρδιά, όλα τα νέα emojis που καταφθάνουν το επόμενο έτος σε smartphones, tablets και υπολογιστές.

 

Ο κορονοϊός είχε πανίσχυρο impact σε κάθε πτυχή της καθημερινής ζωής και το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τον τεχνολογικό κόσμο, κάτι που έγινε σαφές με τις ηλεκτρονικές παρουσιάσεις προϊόντων από τις εταιρείες-κολοσσούς, τις αναβολές σε κυκλοφορίες ή ακόμη και τα emojis. Σχετικά με το τελευταίο γνωρίζουμε πως θα κυκλοφορήσουν μεν νέα emojis το 2021 αλλά θα είναι μόλις 7 στον αριθμό – αισθητά λιγότερα σε σχέση με τα 117 του 2020.

Όπως γνωστοποίησε η Unicode, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ασχολείται με την κωδικοποίηση της καθολικής γλώσσας, στην έκδοση 13.1 θα υπάρξουν 217 διαφοροποιήσεις, από τις οποίες όμως οι 210 θα βασίζονται πάνω σε ήδη υπάρχοντα emoticons, κάτι που σημαίνει πως μόλις 7 καινούρια θα κάνουν ντεμπούτο: Πρόκειται, μεταξύ άλλων, για μία καρδιά που φλέγεται, ένα πρόσωπο ανάμεσα από σύννεφα, ανδρικό και γυναικείο πρόσωπο με μούσι και κάθε χρώμα επιδερμίδας και κάποιες νέες μεικτές επιλογές για ζευγάρια.

Διαβάστε επίσης  Issue 791

 

 

Έχουμε λοιπόν μπροστά μας ένα μάλλον μικρό update από την Unicode, που ασφαλώς οφείλεται στις παράπλευρες συνέπειες του Covid-19. Τα νέα emojis θα είναι διαθέσιμα για iOS και Android από τις αρχές του 2021, με τους developers να προσπαθούν να τροποποιήσουν την εμφάνισή τους ώστε να διαφέρουν ελαφρώς για τους χρήστες των δύο λογισμικών.

 

Πηγή: esquire.com.gr