Όλο και περισσότεροι έφηβοι καταναλώνουν αντιισταμινικά χάπια online στο πλαίσιο μίας ανόητης πρόκλησης.

 

Από το Skullbreaker Challenge μέχρι το Neknomination, υπάρχουν δεκάδες νέες τρέλες που ξεπηδούν στο ίντερνετ και ειδικότερα τα social media. Κάποια από αυτά τα challenges μπορεί να είναι διασκεδαστικά αλλά μερικά εξελίσσονται σε επικίνδυνα. Το TikTok αποτελεί πλέον την πιο δυναμικά ανερχόμενη πλατφόρμα κοινωνικών δικτύων, ιδιαίτερα για τις νεαρότερες ηλικίες, και μοιραία εμφανίζονται εκεί τέτοιου είδους trends.

To Benadryl Challenge είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και αφορά την αλόγιστη χρήση του ομώνυμου φαρμάκου από έφηβους. Το Benadryl είναι ένα επώνυμο αντισταμινικό που συνήθως χορηγείται χωρίς ιατρική συνταγή και χρησιμοποιείται κατά των συμπτωμάτων των αλλεργιών, του πυρετού καθώς και του κοινού κρυολογήματος. Φυσικά, κάτι τέτοιο μπορεί να αποβεί ακόμη και μοιραίο, όπως συνέβη με την 15χρονη Chloe Marie Phillips από την Οκλαχόμα, που πέθανε στα τέλη Αυγούστου από υπερδοσολογία διφαινυδραμίνης. Όλο και περισσότεροι έφηβοι ενθαρρύνονται να καταναλώσουν πολλά χάπια για να έχουν παραισθήσεις – η δόση όμως για να συμβεί αυτό προκαλεί ακόμη και θάνατο όπως αποδεικνύεται και στην περίπτωση της άτυχης έφηβης.

Διαβάστε επίσης  Μουσική Ταβέρνα Έγχορδο: 5 Χρόνια Birthday & Closing Season party (12/4)

 

 

Ο Scott Schaeffer, διευθυντής του Κέντρου Δηλητηριάσεων της Οκλαχόμα, προειδοποίησε μάλιστα άπαντες για τους κινδύνους, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται η καρδιακή προσβολή, το εγκεφαλικό, η κρίση επιληψίας και οι μη αναστρέψιμες εγκεφαλικές βλάβες. Εκτός από την Phillips, τρεις νεαροί από το Τέξας νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση με προβλήματα στην καρδιά έπειτα από υπερβολική χρήση Benadryl. Ανάμεσα σε αυτούς και μία 13χρονη που πήρε 14 δισκία για να ανεβάσει βίντεο στο TikTok αργά τη νύχτα.

Το TikTok από την πλευρά του προσπαθεί να αφαιρέσει ό,τι υλικό υπάρχει για το Benadryl Challenge, αναφέροντας στο section των όρων του πως δεν επιτρέπει περιεχόμενο που ενθαρρύνει ή προωθεί ή επικίνδυνες προκλήσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε τραυματισμούς.

 

Πηγή: esquire.com.gr