Αν οι διάσημες του ελληνικού κινηματογράφου μπορούσαν να βάλουν φίλτρα στις φωτογραφίες τους.

 

Τα social media και ιδιαίτερα το Instagram έχουν δημιουργήσει την τάση (που δυστυχώς έγινε κανόνας) να «πειράζουμε» τις φωτογραφίες στο βωμό -κυρίως- των likes.

Η φυσική ομορφιά και τα σημάδια του χρόνου, έχουν πάει προ πολλού περίπατο στον… φιλτραρισμένο κόσμο του Instagram και του Facebook μετατρέποντας τους χρήστες σε «μάγους» του Photoshop με χείλη ροφού, γατίσια μάτια, αψεγάδιαστη επιδερμίδα, ζουμερές καμπύλες (α λα Καρντάσιαν) και χτιστούς κοιλιακούς.

Διάσημοι, Influencers και μη, καταλήγουν να γίνονται αγνώριστοι προκειμένου να δείχνουν πιο όμορφοι, επιβάλλοντας στους σύγχρονους νάρκισσους νέα πρότυπα ομορφιάς για να γίνουν αποδεκτοί από τους ψηφιακούς τους φίλους.

Σημεία των καιρών θα πείτε εύλογα κάποιοι. Τι θα γινόταν άραγε αν αυτά τα εργαλεία επεξεργασίας υπήρχαν στη διάθεση των ανθρώπων του χθες; Πιστεύετε ότι διάσημοι και ντίβες του ελληνικού σινεμά, θα ενέδιδαν στην… ψηφιακή γοητεία που απλόχερα σου παρέχουν τα φίλτρα του Photoshop και του Instagram; Και αν ναι, πόσο πολύ θα έμοιαζαν με τα σημερινά «πειραγμένα» πρόσωπα που βλέπουμε καθημερινά στις μικρές και τις μεγάλες οθόνες των συσκευών μας;

Διαβάστε επίσης  Issue 790

Την απάντηση έδωσε η εκπομπή Το Πρωινό του ANT1 «πειράζοντας» φωτογραφίες διάσημων ηθοποιών όπως η Αλίκη Βουγιουκλάκη, η Τζένη Καρέζη, η Ζωή Λάσκαρη, κ.ά.

 

Ιδού το αποτέλεσμα…

 

Πηγή: reader.gr