Πρεμιέρα αυτή την Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου, στις 20.00

 

Το «My Greece» και η Δέσποινα Βανδή ετοιμάζονται και πάλι να μας ταξιδέψουν στις πιο όμορφες γωνιές της Ελλάδας.

Συνοδοιπόρος της, ο chef & culinary expert Βαγγέλης Δρίσκας που μοιράζεται τις γνώσεις και την πολύχρονη εμπειρία του στην ελληνική κουζίνα, προσθέτοντας τα απαραίτητα «μυρωδικά» στις γευστικές αναζητήσεις σε κάθε διαφορετικό μέρος

Την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, η Δέσποινα Βανδή ταξιδεύει στην πανέμορφη Σκύρο και μας αποκαλύπτει τα μυστικά του νησιού που ενώνει τις Σποράδες με τις Κυκλάδες.

 

 

Η βόλτα στο νησί ξεκινά με τον πιο γλυκό τρόπο, με τοπικές λαδόπιτες και μέλι, από την Πλατεία της Αιώνιας Ποίησης με θέα το Αιγαίο, στη σκιά του αγάλματος του Άγγλου ποιητή Ρούπερτ Μπρουκ. Στη συνέχεια η Δέσποινα ανηφορίζει στο περίφημο Κάστρο της Χώρας – ανάκτορο του βασιλιά Λυκομήδη– με θέα που κόβει την ανάσα.

 

 

 

Ο δρόμος προς το Κάστρο περνά μέσα από την αυλή του Μοναστηριού του Αγίου Γεωργίου, χτισμένο από τον Άγιο Αθανάσιο με τη βοήθεια του βυζαντινού αυτοκράτορα Νικηφόρου Φωκά. Ο Γέροντας Γερόντιος, ο ηγούμενος και μοναδικός μοναχός της Μονής τα τελευταία 27 χρόνια, υποδέχεται τη Δέσποινα και ξετυλίγει τη συναρπαστική ιστορία της μονής. Στη συνέχεια θα μάθουμε για τα ονομαστά σκυριανά ξυλόγλυπτα και θα επισκεφτούμε το Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μάνου και Αναστασίας Φαλτάιτς.

Διαβάστε επίσης  Cabana Mare Beach Club & Cabana Mare Disco are coming! (04/5)

 

 

Οι ντόπιοι ανοίγουν την αγκαλιά τους στη Δέσποινα, που μαθαίνει πώς θερίζουν κι αλωνίζουν την περίφημη τοπική φάβα, ενώ ο Βαγγέλης Δρίσκας ετοιμάζει μια γευστικότατα τοπική συνταγή, τους αγαλιποκεφτέδες.

Το ταξίδι στη Σκύρο δεν θα μπορούσε να κλείσει χωρίς μια θαλασσινή βόλτα ως το νησί – κρυψώνα των πειρατών το Σαρακήνικο.

 

Πηγή: protothema.gr