Mε αφορμή την φράση που είπε ο ο Ανδρέας Μικρούτσικος σε παίκτη του ριάλιτι.

 

Ποια θέλει να αρμέξει”. Αυτή η φράση ακούστηκε σε ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή στην Ελλάδα του 2020, ως ερώτηση (που τάχα δεν έγινε από το φόβο του ΕΣΡ) σε παίκτη του Big Brother σε σχέση με τις γυναίκες που βρίσκονται μέσα στο σπίτι. “Ποια θέλει να αρμέξει”, επειδή ο παίκτης τυχαίνει κτηνοτρόφος και ο παρουσιαστής τυχαίνει ο Ανδρέας Μικρούτσικος που κάτι τέτοια τα βρίσκει πολύ αστεία και πικάντικα, και τι πιο φυσικό δηλαδή από το να αναφερθείς σε γυναίκες σαν να διατίθενται προς άρμεγμα για όποιον ενδιαφέρεται.

Η αντίληψη του βετεράνου των ριάλιτι περί του τι είναι πλάκα και τι προσβολή δεν συμπίπτει ακριβώς με αυτή του τηλεοπτικού κοινού, που έδειξε τη βαθιά του εκτίμηση στο μπαγιάτικο χιούμορ του Ανδρέα Μικρούτσικου στο twitter, γιατί δεν ήταν ένα μεμονωμένο ατυχές περιστατικό. Η πολυαναμενόμενη επιστροφή του στην τηλεόραση μέχρι στιγμής έχει δώσει το στίγμα μιας κάπως παράξενης έως τελείως αλλόκοτης εμμονής στα σεξουαλικά, κατανοητής ίσως στο πλαίσιο μιας σιτεμένης αντροπαρέας, τελείως απαράδεκτης και εκτός τόπου και χρόνου όμως στον δημόσιο λόγο, ακόμα κι αν αυτός ακούγεται από τον καναπέ του Big Brother.

Διαβάστε επίσης  Άγριο ξύλο στην μέση του δρόμου στα Χανιά, ιερέας προσπαθούσε μάταια να τους ηρεμήσει (vid)

 

 

Ναι, πρόκειται για έμπειρο επαγγελματία της τηλεόρασης που δεν χρειάζεται να δώσει εξετάσεις κτλ, αλλά τελευταία φορά που κοιτάξαμε, το καλό βιογραφικό δεν σημαίνει ότι έχεις το ελεύθερο να ξεστομίζεις σεξιστικά χωρατά και να είσαι επίμονα χυδαίος, επειδή, κάπου, κάποτε μόνο το σεξ πουλούσε. Μπορεί προ εικοσαετίας τα πράγματα να ήταν αλλιώς, αλλά σήμερα ο ρόλος ενός guest παρουσιαστή σε ένα ριάλιτι σίγουρα δεν είναι να σχολιάζει ποιος θα γίνει σεξουαλικό ζευγάρι με ποιον, ούτε να ρωτά έναν παίκτη αν “οι γκόμενες” είναι τόσο καλές όσο φαίνονται ή να αφήνει προσβλητικά υπονοούμενα για τα κιλά μιας παίκτριας. Τα “κάτσε κάτω από τη μπάρα”, τα “σήκωσέ το αγόρι μου” και τα “σκύψε ευλογημένη” που ακούστηκαν ως γηριατρικά σεξο-αστεία είναι το είδος του χιούμορ που σε κάνει να θες να ζητήσεις ταπεινά συγνώμη από τη συσκευή σου για αυτό που ακούγεται από τα ηχεία της. Δεν είναι υποκρισία, πουριτανισμός, λογοκρισία, να βρίσκεις ανάρμοστη την εμμονή με τα του σεξ στην παρουσίαση μιας εκπομπής που δεν είναι ροζ περιεχομένου. Είναι κοινή λογική. Του είδους που σου λέει να μη σκέφτεσαι ερωτικούς συσχετισμούς με όρους κτηνοτροφίας. Κι αν το σκέφτεσαι, να μην το λες, όχι λόγω ΕΣΡ, αλλά επειδή, ας πούμε, οι γυναίκες είναι άνθρωποι.

Διαβάστε επίσης  Όσα πρέπει να γνωρίζεις πριν επιστρέψεις στο γυμναστήριο

 

Παρακάτω η επίμαχη σκηνή:

 

Πηγή: marieclaire.gr