Από το ολοκαίνουργιο The Undoing μέχρι την επική συνέχεια του Mandalorian.

 

Η τηλεοπτική φθινοπωρινή σεζόν συνεχίζεται και τον Οκτώβριο με πολύ streaming, ολοκαίνουργιες σειρές και νέες σεζόν επιτυχημένων παραγωγών. στη μικρή οθόνη και διηγούνται από sci-fi μέχρι coming of age ιστορίες.

 

The Haunting of Bly Manor

Από τον δημιουργό του επιτυχημένου The Haunting of Hill House έρχεται το νέο κεφάλαιο της ανθολογίας από τον Mike Flanagan. Εμπνευσμένο από το τη νουβέλα του 1898 του Henry James, “Το στρίψιμο της βίδας”, το The Haunting of Bly Manor είναι μία γοτθική αισθηματική ιστορία φαντασμάτων.

Πρεμιέρα: 09/10/2020, Netflix

 

Social Distance

Δύο είναι τα βασικά πράγματα που πρέπει να έχουμε κατά νου κατά τη διάρκεια της πανδημικής κρίσης που βιώνουμε: 1ον, να πλένουμε συχνά και σχολαστικά τα χέρια μας και 2ον, να κρατάμε αποστάσεις, τουλάχιστον δύο μέτρων. Κι αν το πλύσιμο των χεριών ήταν και πριν τον κορονοϊό γνωστή μας συνήθεια, η κοινωνική απόσταση ή κοινωνική αποστασιοποίηση, το social distance/distancing, είναι σίγουρα κάτι εντελώς καινούργιο για όλους.

Διαβάστε επίσης  Street Food Festival Crete: Συμμετοχές από παντού!

Με αφορμή την πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση, η νέα, ανθολογική σειρά Social Distanse είναι εμπνευσμένη από τη ζωή στην καραντίνα, τις αποστάσεις που όλοι πρέπει πλέον να κρατάμε μεταξύ μας, αλλά και την ανάγκη μας να διατηρήσουμε την ανθρώπινη επαφή. Δημιουργός της είναι η Jenji Kohan, που μας έχει παραδώσει τη σειρά Orange is the New Black.

Πρεμιέρα: 15/10/2020, Netflix

 

The Alienist: Angel of Darkness

Η δεύτερη σεζόν της σειράς The Alienist με τους Daniel Brühl, Luke Evans, και Dakota Fanning είναι γεγονός, έστω και με καθυστέρηση – ο πρώτος κύκλος έκανε πρεμιέρα το 2018. Έναν χρόνο μετά τα γεγονότα της πρώτης σεζόν, συναντάμε την Sara Howard (Dakota Fanning),να διευθύνει το δικό της πρακτορείο ντετέκτιβ, και να αναλαμβάνει να βρει τη νεογέννητη κόρη του Iσπανού γενικού προξένου που έχει απαχθεί.

Πρεμιέρα: 22/10/2020, Netflix

 

The Undoing

Ένα χρόνο μετά το φινάλε του Big Little Lies, η Nicole Kidman συναντά ξανά τον τηλεοπτικό δημιουργό David E. Kelley στη νέα μίνι σειρά The Undoing. Η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από την Grace Fraser, που ζει τη ζωή που πάντα ονειρευόταν. Είναι επιτυχημένη ψυχοθεραπεύτρια, ετοιμάζεται να εκδώσει το πρώτο της βιβλίο, είναι παντρεμένη με έναν αφοσιωμένο άντρα, με τον οποίο έχουν αποκτήσει ένα γιο, που φοιτά σε ελίτ σχολείο της Νέας Υόρκης. Μερικές εβδομάδες πριν την έκδοση του βιβλίου της, ένας βίαιος θάνατος και φοβερά μυστικά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, συντρίβουν την ίδια αλλά και την οικογένειά της. Η Grace θα κληθεί τώρα να αλλάξει τη μέχρι πρότινος ήσυχη και βολεμένη ζωή της και να δημιουργήσει ένα διαφορετικό σπιτικό για εκείνη, τον σύζυγό της και το παιδί τους.

Διαβάστε επίσης  Ntourountous Bakery: Pancakes σε άλλη διάσταση!

Εκτός από την Kidman επί οθόνης εμφανίζονται οι Hugh Grant, Donald Sutherland και Édgar Ramírez, μεταξύ πολλών ακόμα. Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Susanne Bier, σκηνοθέτις της βραβευμένης μίνι σειράς, The Night Manager.

Πρεμιέρα: 25/10/2020, HBO

 

Mandalorian

Ο μασκοφόρος πολεμιστής και το μικροσκοπικό πράσινο πλασματάκι συνεχίζουν το ταξίδι τους προς το άγνωστο (;) αντιμετωπίζοντας νέους εχθρούς και αποκτώντας ακόμα περισσότερους συμμάχους με φόντο μία ταραγμένη εποχή λίγο μετά την κατάρρευση της Γαλαξιακής Αυτοκρατορίας. Αυτή είναι η επίσημη σύνοψη της 2ης σεζόν του επιτυχημένου εγχειρήματος της πλατφόρμας του Disney+ να φέρει τον κόσμο του Star Wars στη μικρή οθόνη.

Πρεμιέρα: 30/10/2020, Disney+

 

Πηγή: esquire.com.gr