It’s solo time

 

Στην αρχή της πανδημίας του νέου κορωνοϊού οι περισσότεροι σκέφτονταν τι θα ακολουθήσει και πώς θα καταφέρουν να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες που αυτή επέβαλλε στην καθημερινότητα. Με την υποχρεωτική καραντίνα, κάποιοι άνθρωποι βρήκαν νέα hobbies για να απασχοληθούν τον άπειρο χρόνο που είχαν στο σπίτι, άλλοι όμως θεώρησαν πως αυτή ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία για να ζήσουν περισσότερες στιγμές με το άλλο τους μισό.

Παρότι αρχικά αυτή η συνθήκη φάνταζε ιδανική, για αρκετά ζευγάρια εξελίχθηκε στη συνειδητοποίηση της ανάγκης να παραμείνουν για λίγο χώρια. Και όταν λέμε χώρια, δεν εννοούμε απαραίτητα το χωρισμό ή το διαζύγιο, αλλά αναφερόμαστε στην ανάγκη του να έχει κανείς το χρόνο και το χώρο που θέλει για τον εαυτό του ή αλλιώς στο solo time.

Πώς όμως εκφράζεται αυτή η επιθυμία, χωρίς να υπάρχουν παρεξηγήσεις, γκρίνια και στενοχώρια;

 

Είναι σίγουρα δύσκολο, όμως αυτές οι συμβουλές είναι πολύ βοηθητικές:

 

  • Πριν κάνεις την κουβέντα αυτή, σκέψου τι ακριβώς σημαίνει για εσένα το να έχεις χώρο και χρόνο για τον εαυτό σου, ώστε να αισθάνεσαι χαρά.
  • Χρησιμοποίησε πολύ συγκεκριμένες λέξεις, για να μεταφέρεις το σωστό μήνυμα και μην παρασύρεσαι από τα συναισθήματα σου. Η φράση «θέλω χρόνο» μπορεί να σημαίνει από το ότι για παράδειγμα θέλεις να περάσεις ένα απόγευμα με καλή παρέα μέχρι ότι ζητάς να χωρίσετε.
  • Ξεκαθάρισε στο άλλο σου μισό πως αυτή η ανάγκη σου δεν συνοδεύεται από συναισθηματική απόσταση μεταξύ σας.
  • Συζήτησε αυτά που έχεις στο μυαλό σου πολιτισμένα, αναφέροντας όλα τα επιχειρήματά σου και μην καυγαδίζεις. Για να κερδίζεις χώρο ή χρόνο δεν χρειάζεται να φτάσεις σε έντονη διαφωνία. Μπορείς να εξηγήσεις ότι για παράδειγμα έχεις σαν στόχο να βάλεις στο εβδομαδιαίο σου πρόγραμμα κάποιες εξόδους και με την παρέα σου.

 

Διαβάστε επίσης  Γνωρίστε to Katharo!
Πηγή: marieclaire.gr