Κάποιοι χρήστες του Instagram θα έχουν στο εξής τη δυνατότητα να στέλνουν μηνύματα σε φίλους τους μέσω του Messenger, χωρίς να διαθέτουν λογαριασμό στο Facebook.

 

Η κίνηση αυτή είναι το πρώτο βήμα της κολοσσιαίας εταιρείας που διαχειρίζεται το μέσο κοινωνικής δικτύωσης στο πλαίσιο του σχεδίου της, που ανακοινώθηκε πέρυσι, να ενσωματώσει το Instagram, το WhatsApp και το Messenger.

Το σχέδιο – όταν ολοκληρωθεί – θα ενδυναμώσει περαιτέρω τη θέση του Facebook στην αγορά των μηνυμάτων τα επόμενα χρόνια, καθιστώντας πια εξαιρετικά δύσκολες τις προσπάθειες διαμελισμού της εταιρείας στο πλαίσιο του αντιμονοπωλιακού κανονισμού. Ήδη το Facebook αντιμετωπίζει σχετικές κατηγορίες – για παραβίαση της αντιμονοπωλιακής πολιτικής – σε δικαστήριο της Ουάσιγκτον. Το Instagram, το WhatsApp και το Messenger διαθέτουν πάνω από ένα δισεκατομμύριο χρήστες παγκοσμίως το καθένα.

Η δυνατότητα των χρηστών του Instagram και του Messenger να επικοινωνούν με μηνύματα ή με βιντεο-κλήσεις αυτή τη στιγμή τεστάρεται σε επιλεγμένες αγορές και αναμένεται να επεκταθεί σε ολόκληρο τον κόσμο μέσα στους επόμενους μήνες.

Διαβάστε επίσης  Γυναίκα & Άθληση: Όσα πρέπει να γνωρίζεις από τον Μανώλη Λουπασάκη

Διαμοίραση των υπηρεσιών

Η αμερικανική εταιρεία δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα, ωστόσο τόνισε ότι οι χρήστες του Instagram θα έχουν τη δυνατότητα να ανοιχτούν σε νέες εμπειρίες. Το Facebook ξεκίνησε να τεστάρει τη λειτουργικότητα του νέου συστήματος από το καλοκαίρι και πλέον έχει αρχίσει να διαμοιράζει την υπηρεσία σε περισσότερους χρήστες, όμως αρνήθηκε να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες για το χρονοδιάγραμμα της χρήσης της νέα υπηρεσίας και το πότε θα είναι διαθέσιμη και για το WhatsApp.

Το Facebook παρουσίασε για πρώτη φορά τα σχέδιά του να συνδέσει τις υπηρεσίες που διαθέτει από το Μάρτιο του 2019, στις οποίες περιλαμβάνονται το WhatsApp, το Instagram και το Facebook. Η ιδέα είναι ότι όσοι διαθέτουν λογαριασμό μόνο στο WhatsApp θα μπορούν να στέλνουν μηνύματα στους φίλους τους στο Instagram ή στο Messengerκαι το αντίθετο, χωρίς να χρειάζεται να κατεβάσουν μία άλλη εφαρμογή ή να αλλάζουν εφαρμογές κατά τη διάρκεια της χρήσης τους ώστε να στείλουν μήνυμα.

Διαβάστε επίσης  Street Food Festival Crete: Συμμετοχές από παντού!

Υπενθυμίζεται ότι το Facebook αγόρασε το Instagram το 2012 και το WhatsApp το 2014, ενώ έχει τοποθετήσει το Messenger μέσα στην εφαρμογή του από το 2011.

Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για το πόσο δύσκολο είναι να αφαιρεθεί η ενοποίηση, σε περίπτωση που οι αρχές αποφασίσουν να διαχωριστεί η εταιρεία, ο επικεφαλής προϊόντων του Instagram, Βισάλ Σαχ, απάντησε ότι η προσπάθεια είναι μία «τεράστια επένδυση όσον αφορά στις υποδομές».

Πέραν τις δυνατότητας να μπορούν να μιλάνε μεταξύ τους, οι χρήστες του Instagram και του Messenger θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν και κάποιες αναβαθμίσεις. Για παράδειγμα, θα έχουν την ευκαιρία να στέλνουν «selfie stickers», να παρακολουθούν IGTV ή Facebook Watch videos μαζί, καθώς και να γυρνούν στο «Vanish Mode», το οποίο εξαφανίζει τα μηνύματα αυτόματα με το που ο χρήστης τα διαβάσει.

 

Πηγή: economistas.gr