Το mini lockdown στα Χανιά τείνει να γίνει μια κακή συνήθεια μιας και οι παρατάσεις διαδέχονται η μία την άλλη. Πριν από λίγες μέρες και παρά το γεγονός ότι στα Χανιά είχε να εμφανιστεί κρούσμα για δύο εβδομάδες δόθηκε νέα παράταση μέχρι τις 13 του Οκτώβρη. Όλως τυχαίως την επόμενη μέρα εμφανίστηκαν 4 κρούσματα στη πόλη μας. Σύμπτωση;;; Δε ξέρω πια τι να πιστέψω.
Είμαι από αυτούς που στήριξα τα μέτρα κατά της πανδημίας και προσπάθησα στα μέτρα του εφικτού να στηρίξω την προσπάθεια λαμβάνοντας και τα δικά μου μέτρα σε προσωπικό επίπεδο, όμως θεωρώ ότι δεν γίνεται να λειτουργούν όλα με δύο μέτρα και δυο σταθμά.
Έχουμε δείξει ανοχή σε μεγάλο βαθμό, όμως πλέον κάποιοι δοκιμάζουν σοβαρά την υπομονή μας. Η χρήση μάσκας παντού γονάτισε το τζίρο των επιχειρήσεων όχι μόνο της εστίασης, αλλά και του λιανεμπορίου που ούτως η άλλως υποφέρει.
Όσο για το ωράριο στις 12.00 δεν έχει καμία μα καμία λογική. Αν δε θέλεις να είναι ανοικτά τα club ξεκαθάρισε ότι δε θέλω να λειτουργούν, αποζημίωσε τα και συνέχισε τη προσπάθεια σου. Γιατί κλείνεις ένα café – restaurant που τηρεί τους υγειονομικούς κανόνες; Για να τους συσσωρεύεις σε ανεξέλεγκτους χώρους χωρίς κανένα μέτρο προφύλαξης; Μήπως “λέω εγώ τώρα” προσπαθείς να αλλάξεις το τοπίο στην εστίαση και να δημιουργήσεις ένα ευρωπαϊκό πρότυπο στο χώρο;
Αν προσπαθείς να κάνεις κάτι τέτοιο, τότε βασική προϋπόθεση είναι να κλείνουν οι λιανικές επιχειρήσεις στις 18.00 και όχι στις 21.00. Γιατί απλά μέχρι ένας ιδιωτικός υπάλληλος ή ένας επιχειρηματίας να πάει σπίτι να κάνει ένα μπάνιο, να αλλάξει και να κατέβει του έχει μείνει καμιά ώρα να απολαύσει το φαγητό του…όλα λάθος λοιπόν σε αυτή τη περίπτωση.
Πρέπει κάπως να ρυθμιστεί αυτό το πλαίσιο και πρέπει κάπως να μας αφήσουν να αναπνεύσουμε…κυριολεκτικά και μεταφορικά γιατί σίγουρα σε αυτή τη φάση δοκιμάζουν πολύ τα όρια μας.

Διαβάστε επίσης  Chania City app: Τα Χανιά μας σε ένα application!

For more articles: https://www.chilloutnews.gr/category/%ce%ac%cf%81%ce%b8%cf%81%ce%b1/