Μεγάλες εκπλήξεις αλλά και αλλαγές θα έχουν τα νέα μοντέλα. Ποια τα χαρακτηριστικά τους και πόσο θα κοστίζουν, σύμφωνα με τις διαρροές.

 

Λίγες ώρες απομένουν για το μεγάλο και πολυαναμενόμενο event της Apple όπου θα συστήσει στους πιστούς της μεταξύ άλλων τα νέα μοντέλα iPhone.

Όλο το τελευταίο διάστημα οι φήμες για τα νέα χαρακτηριστικά, τις τιμές ακόμα και τα χρώματα των νέων μοντέλων οργίαζαν, κι αν επαληθευτούν, οι θεατές του σημερινού οnline event θα μάθουν λίγα καινούργια πράγματα για τα νέα έξυπνα τηλέφωνα του κολοσσού του Κουπερτίνο.

Ας δούμε όμως πώς θα είναι τα νέα iPhone που θα μας συστήσει η Apple στο σημερινό της event.

 

Όχι 1, όχι, 2, όχι 3 αλλά 4 νέα iPhone

Ειδοποιός διαφορά της σημερινής παρουσίασης είναι πως ο κολοσσός του Κουπερτίνο δεν θα μας συστήσει δύο ή και τρεις συσκευές, ως είθισται αλλά τέσσερα νέα μοντέλα iPhone, δύο προσιτά μοντέλα και δύο premium συσκευές.

Τα οικονομικά της μοντέλα θα είναι 5,4 ιντσών και 6,1 ιντσών και θα φέρουν την ονομασία iPhone 12 Mini και iPhone 12 ενώ τα πιο ακριβά μοντέλα θα είναι 6,1 και 6,7 ιντσών αντίστοιχα και θα φέρουν την ονομασία iPhone 12 Pro και iPhone 12 Pro Max.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μικρότερο iPhone , αυτό των 5,4 ιντσών, θα είναι η μικρότερη συσκευή που μας έχει παρουσιάσει από το 2016 ( iPhone SE ) ενώ το iPhone 6,7 ιντσών θα είναι η μεγαλύτερη συσκευή που έχει κυκλοφορήσει η εταιρεία μέχρι σήμερα.

Διαβάστε επίσης  Μουσική Ταβέρνα Έγχορδο: 5 Χρόνια Birthday & Closing Season party (12/4)

Και τα τέσσερα μοντέλα θα περιλαμβάνουν οθόνη από άκρη σε άκρη, ενώ η αναγνώριση προσώπου, η οποία φημολογείται ότι θα γίνεται πιο γρήγορα, θα πραγματοποιείται με την κάμερα που θα υπάρχει σε μια οπή (notch) στο πάνω μέρος της οθόνης. Παρότι υπήρξαν φήμες ότι το notch της οθόνης θα είναι μικρότερο από αυτό των προηγούμενων μοντέλων, το σενάριο δεν θεωρείται πιθανό τουλάχιστον για τα iPhone που θα παρουσιαστούν το 2020.

Μια ακόμα διαφορά των φετινών μοντέλων είναι ότι όλα ανεξαιρέτως θα διαθέτουν οθόνη OLED- μέχρι πέρυσι τα οικονομικά μοντέλα οθόνη LCD.

Τα pro μοντέλα δε, είναι πιθανό να έχουν οθόνη με υψηλότερη ταχύτητα ανανέωσης, στα 120 Hz, η οποία θα εμφανίζει δηλαδή 120 διαφορετικά καρέ ανά δευτερόλεπτο. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό βέβαια απαιτεί μεγαλύτερη ισχύ, άρα και βελτιώσεις στην μπαταρία, γι’ αυτό και τεκμαίρεται αν θα προλάβει η Apple να το εφαρμόσει φέτος.

Όσον αφορά στο σχεδιασμό των νέων μοντέλων, για πρώτη φορά μετά από καιρό μπορεί να δούμε αλλαγές. Συγκεκριμένα ακούγεται ότι τη θέση των στρογγυλεμένων γωνιών που είχαμε συνηθίσει από την κυκλοφορία του iPhone 6 κι έπειτα θα πάρει ένα πλαίσιο επίπεδης όψης, παρόμοιο με αυτό του iPad Pro ή του iPhone 4. Το υλικό κατασκευής του σκελετού των Pro μοντέλων θα είναι το ανοξείδωτο ατσάλι ενώ τα οικονομικότερα μοντέλα θα έχουν πλαίσιο αλουμινίου. Ωστόσο και οι τέσσερις συσκευές θα έχουν γυαλί και στο πίσω μέρος.

Διαβάστε επίσης  Ntourountous Bakery: Ξεκινήστε τη μέρα σας σωστά!

Τα νέα μοντέλα θα είναι ανανεωμένα και χρωματικά συγκεκριμένα στις pro συσκευές την θέση του πράσινου θα πάρει το μπλε – τα pro Μοντέλα φημολογείται ότι θα κυκλοφορήσουν σε Χρυσό, Ασημί, Γραφίτη (γκρι) και Μπλε – ενώ τα οικονομικότερα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν σε Μαύρο, Λευκό, Κόκκινο, Πράσινο, Μπλε- θα μείνουν εκτός δηλαδή το κίτρινο και το μωβ που υπήρξαν πέρυσι στα οικονομικότερα μοντέλα. ΝΑ σημειωθεί επίσης ότι σύμφωνα με τις διαρροές ο αποθηκευτικός χώρος στα οικονομικότερα μοντέλα θα ξεκινά από 64GB φτάνοντας τα 256 GB ενώ στα pro μοντέλα θα ξεκινά από 128 GB και θα φτάνει τα 512GB.

Τα πιο ακριβά μοντέλα θα έχουν επίσης τρεις φακούς στην πίσω κάμερα, ο κάθε ένας με αισθητήρα LiDAR, ώστε να αυξάνονται τόσο οι φωτογραφικές όσο και οι επαυξημένης πραγματικότητας (AR) δυνατότητες του κινητού. Τα οικονομικότερα μοντέλα όμως θα έχουν κάμερα δύο φακών, όπως αυτή που συναντάμε στα iPhone 11.

Η τριών φακών κάμερα θα έχει και βελτιωμένο τηλεφακό με 4Χ οπτικό ζουμ στο iPhone Pro και 5Χ οπτικό ζουμ στην ναυαρχίδα iPhone Pro Max καθώς και ακόμα πιο έξυπνο HDR ώστε να αποτυπώνει περισσότερες λεπτομέρειες σε χαμηλότερο φωτισμό. Καλύτερη θα είναι και η σταθεροποίηση της εικόνας χάρη στην αναβάθμιση των υπερευρυγώνιων φακών. Στα pro μοντέλα μάλιστα η κάμερα θα μπορούσε να τραβά 4K βίντεο με 120 έως 240 καρέ το δευτερόλεπτο.

Όλα τα νέα μοντέλα της εταιρείας θα έχουν δυνατότητα σύνδεσης σε 5G δίκτυα και θα φορούν τον αποτελεσματικότερο Α14 επεξεργαστή, ο οποίος θα αυξήσει την ταχύτητα ανταπόκρισης καταναλώνοντας μάλιστα λιγότερη μπαταρία. Όσον αφορά στη RAM τα προ μοντέλα αναμένεται να κυκλοφορήσουν με 6 GB RAM ενώ τα απλά με 4 GB RAM.

Διαβάστε επίσης  EditoReal Issue 789: Παράδειγμα προς αποφυγή!

Μιας όμως και η τεχνολογία 5G αυξάνει το κόστος κατασκευής και για να μην μετακυλιθεί η αύξηση αυτή στην τελική τιμή του καταναλωτή ο κολοσσός του Κουπερτίνο εξετάζει το σενάριο τα νέα μοντέλα να μην περιλαμβάνουν στη συσκευασία φορτιστή και ακουστικά (Earpods) δωρεάν αλλά να πρέπει να τα αγοράσει κανείς ξεχωριστά.

Τέλος διαρροές υπήρξαν και για τις τιμές των νέων μοντέλων, χωρίς ωστόσο να γνωρίζει κανείς αν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Για την ακρίβεια το iPhone Mini φημολογείται ότι θα κυκλοφορήσει στα 699 δολάρια, το iPhone 12 στα 799 δολάρια, το iPhone 12 Pro στα 999 δολάρια και τέλος το iPhone 12 Pro Max στα 1099 δολάρια, τιμή αρκετά χαμηλή για premium συσκευή iPhone αν το σκεφτεί κανείς.

Όσο για τις ημερομηνίες κυκλοφορίας τους, σύμφωνα με διεθνή μέσα το iPhone 12 Mini θα κυκλοφορήσει στις 13/14 Νοεμβρίου ωστόσο οι προπαραγγελίες θα ξεκινήσουν στις 6/7 Νοεμβρίου. To iPhone 12 και το iPhone 12 Pro θα κυκλοφορήσει στις 23/24 Οκτωβρίου με τις προπαραγγελίες να ξεκινούν 16/17 Οκτωβρίου, ενώ το iPhone 12 Pro Max θα κυκλοφορήσει στις 20/21 Νοεμβρίου με δυνατότητα προπαραγγελίας στις 13/14 Νοεμβρίου.

 

Πηγή: insider.gr