Τον εκνευρισμό στις τάξεις του «Γαλανόλευκου Φάρου» έφερε η απόφαση των επικεφαλής της ΕΠΟ να μην του επιτρέψουν να υψώσει τη μεγάλη ελληνική σημαία που έχει στην κατοχή του κατά την πρόσφατη αναμέτρηση της Εθνικής Ελλάδος εναντίον της Μολδαβίας στο ΟΑΚΑ για το Nations League.

 

Η απογοήτευση γι’ αυτή την εξέλιξη αποτυπώνεται στα λόγια του προέδρου του «Φάρου», Νίκου Φλέκκα, ο οποίος μιλώντας στο GRTimes, καυτηρίασε την απόφαση της Ομοσπονδίας επιρρίπτοντας ευθύνες για το σπάνιο αυτό γεγονός.

«Η ύπαρξη του κορωνοϊού δεν μας επέτρεψε να απλώσουμε την ελληνική σημαία στις κερκίδες του ΟΑΚΑ κάτι το οποίο, συμβαίνει για πρώτη φορά. Αυτή η σημαία, έχει ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο και δεν επιτρέπεται να μην μπορούμε να την υψώσουμε σε ελληνικό έδαφος», δήλωσε αρχικά ο επικεφαλής του μοναδικού αναγνωρισμένου συλλόγου Ελλήνων φιλάθλων για την Εθνική ποδοσφαίρου προσθέτοντας:

«Με ενοχλεί η αδιαφορία που επέδειξαν οι άνθρωποι της ΕΠΟ, ως προς το αίτημά μας, ειδικά από τη στιγμή που την ίδια ώρα υψώνεται στο ΟΑΚΑ η μεγάλη φανέλα χορηγού της Εθνικής μας. Παρά το αυστηρό πρωτόκολλο που υπάρχει λόγω της πανδημίας, θα μπορούσαν να επιτρέψουν σε 3-4 άτομα να μπούμε μέσα και να την βάλουμε στις κερκίδες. Αν προσέξετε, κατά τα πρόσφατα παιχνίδια του Nations League, υπήρχαν απλωμένες οι σημαίες των χωρών στα περισσότερα γήπεδα».

Διαβάστε επίσης  EditoReal Issue 789: Παράδειγμα προς αποφυγή!

 

Κλείνοντας, ο Νίκος Φλέκκας ανέφερε:

«Θα πραγματοποιήσουμε σήμερα συνάντηση με την ΕΠΟ, ώστε να ζητήσουμε να έχουμε τη δυνατότητα να υψώσουμε τη σημαία μας την Τετάρτη στο παιχνίδι εναντίον του Κοσόβου. Θέλω να ξεκαθαρίσω πως, σε καμία περίπτωση δεν είμαστε εθνικιστές παρά μονάχα φίλαθλοι της Εθνικής μας ομάδας, αλλά απέναντι σε έναν τέτοιο αντίπαλο με τις πολιτικές ιδιαιτερότητες που υπάρχουν, θεωρώ ότι η ύπαρξη της σημαίας στο ΟΑΚΑ είναι ικανή από μόνη της να στείλει μηνύματα».

Κάτι που τελικά όπως φαίνεται δεν κατέστη δυνατό..

 

Πηγή: grtimes.gr