Και κάπως έτσι, ίσως δούμε την πρώτη μεγάλη μήκους ταινία του Χρήστου Νίκου στα φετινά βραβεία Όσκαρ.

 

Τα Μήλα είναι μία αξέχαστη, καινοτόμα κινηματογραφική εμπειρία. Το φιλμ του Χρήστου Νίκου είναι μοναδικό και όμορφο. Μία ιστορία για την μνήμη και την απώλεια αυτής, που αποκτά τη δική της σημασία στους καιρούς που ζούμε. Νιώθουμε ενθουσιασμένοι που είμαστε σε διάλογο με τον Χρήστο και μπορούμε να συμβάλλουμε στην διάδοση της συναρπαστικής οπτικής του ματιάς“. Μετά τα λόγια αυτά, η Cate Blanchett μαζί με τους Andrew Upton και Coco Francini με τους οποίους διατηρεί τη εταιρεία παραγωγής Dirty Films ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους με τον Έλληνα σκηνοθέτη Χρήστο Νίκου – έχει εργαστεί ως βοηθός σκηνοθέτη στο πλευρό του Γιώργου Λάνθιμου για τον “Κυνόδοντα” (2009), αλλά και του Richard Linklater για το “Πριν τα Μεσάνυχτα” (2013).

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Deadline, η Blanchett αναλαμβάνει χρέη εκτελεστικού παραγωγού με σκοπό την προώθηση του φιλμ με πρωταγωνιστή τον Άρη Σερβετάλη παγκοσμίως και φυσικά, στην οσκαρική κούρσα για ενδεχόμενη υποψηφιότητα στην κατηγορία Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.

 

Διαβάστε επίσης  20 χρόνια Energy Fitness party at Bras de Freres!

Η τρομακτικά επίκαιρη υπόθεση της ταινίας

 

Ο κόσμος βρίσκεται αντιμέτωπος με μία αναπάντεχη πανδημία. Ένας ιός προσβάλει τους ανθρώπους και προκαλεί ξαφνική αμνησία. Ο Άρης πέφτει θύμα αυτού και εντάσσεται σε ένα πρόγραμμα αποκατάστασης, προκειμένου να δημιουργήσει μια νέα ζωή και αναμνήσεις. Καλείται να ηχογραφεί καθημερινά τις εμπειρίες του σε βιντεοκασέτα και να βγάζει μια φωτογραφία polaroid ως αποδεικτικό στοιχείο.

 

 

Θυμίζουμε ότι τα “Μήλα” ήταν η επίσημη ταινία ανοίγματος των Οριζόντων του φετινού 77ου Φεστιβάλ των Καννώνκάτι που κατάφερε για πρώτη φορά ελληνικό φιλμ. Εκεί, ήταν που η Blanchett γνώρισε το φιλμ του Νίκου, καθώς ήταν η Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής της διοργάνωσης.

 

Πηγή: esquire.com.gr