Ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκε από τον υπουργό Εξωτερικών για τις τελευταίες εξελίξεις στις σχέσεις με την Τουρκία – Τι αναφέρει στη δήλωσή του

 

Τη διεκδίκηση άμεσων κυρώσεων κατά της Τουρκίας από τον πρωθυπουργό, στη Σύνοδο Κορυφής, και την επέκταση των χωρικών υδάτων, «άμεσα νότια και ανατολικά της Κρήτης, προοπτικά νότια της Κάσου, Καρπάθου, Ρόδου και στο συγκρότημα του Καστελόριζου. Ξεκινώντας με τα αυτονόητα στις περιοχές αυτές, με το κλείσιμο των κόλπων και τις γραμμές βάσης.» ζήτησε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ο κ. Κατρούγκαλος ενημερώθηκε από τον Νίκο Δένδια για τις τελευταίες εξελίξεις στις σχέσεις μας με την Τουρκία, στο πλαίσιο των επαφών του υπουργού Εξωτερικών με τα κοινοβουλευτικά κόμματα.

Ο κ. Κατρούγκαλος ζήτησε σαφές μήνυμα μη ανοχής τετελεσμένων ή προκλήσεων ως απάντηση στην τουρκική επιθετικότητα. «Τώρα είναι η ώρα της εθνικής προσπάθειας, η οποία πρέπει να γίνει στη βάση συγκεκριμένης στρατηγικής και όχι στο κενό στρατηγικής και την έλλειψη πυξίδας που είχαμε μέχρι τώρα», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης  Food Trucks at Street Food Festival Crete!

 

Αναλυτικά, ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε:

«Δεν είναι η ώρα των λόγων, είναι η ώρα των έργων. Κλιμακώνεται η τουρκική επιθετικότητα και πρέπει να σταλεί ένα σαφές μήνυμα, μη ανοχής τετελεσμένων ή προκλήσεων. Είδατε τι συνέβη χθες με το αεροπλάνο που μετέφερε τον υπουργό Εξωτερικών. Έθεσα εκ νέου το ζήτημα, σήμερα ο Πρωθυπουργός να διεκδικήσει και να πετύχει κυρώσεις. Στόχο που ο ίδιος είχε θέσει, στον εαυτό του, για το προηγούμενο Συμβούλιο. Παράλληλα έθεσα την ανάγκη να προχωρήσουμε στην επέκταση των χωρικών υδάτων, άμεσα νότια και ανατολικά της Κρήτης, προοπτικά νότια της Κάσου, Καρπάθου, Ρόδου και στο συγκρότημα του Καστελόριζου. Ξεκινώντας με τα αυτονόητα στις περιοχές αυτές, με το κλείσιμο των κόλπων και τις γραμμές βάσης. Τώρα είναι η ώρα της εθνικής προσπάθειας, η οποία πρέπει να γίνει στη βάση συγκεκριμένης στρατηγικής και όχι στο κενό στρατηγικής και την έλλειψη πυξίδας που είχαμε μέχρι τώρα».

 

Πηγή: protothema.gr