Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος τόνισε πως αν επιδεινωθεί η κατάσταση στη χώρα μας, δεν αποκλείεται η απαγόρευση κυκλοφορίας.

 

Πιθανό είναι το σενάριο επιβολής απαγόρευσης κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες όπως σημείωσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Σχολιάζοντας την επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες στο Παρίσι, αλλά και άλλες γαλλικές μεγαλουπόλεις, ο κ. Βατόπουλος σημείωσε πως «δεν αποκλείουμε το ενδεχόμενο ανάλογων μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας και στην Ελλάδα, στην περίπτωση που επιδεινωθεί η κατάσταση».

Όπως εξήγησε, «ο κορωνοϊός εμφανίζεται σε διασπορές κατά κύριο λόγο σε δομές και κλειστούς πληθυσμούς, όπως τους οίκους ευγηρίας και τα εργοστάσια».

 

 

«Πιθανό να φοράμε μάσκες μέχρι το 2022»

Ο κ. Βατόπουλος εστίασε στο σενάριο χρήσης μάσκας έως το 2022, σημειώνοντας πάντως πως «η επιτροπή είναι σύμφωνη πως όσο περισσότερο χρησιμοποιούμε την μάσκα, τόσο σε εσωτερικούς χώρους, όσο και εξωτερικούς, όπου υπάρχει πολύς κόσμος τόσο καλύτερα».

Διαβάστε επίσης  Trophée Mille 2024: 3η θέση στον 13ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Γαστρονομίας για ένα δικό μας παιδί!

Αναφερόμενος στα ρεβεγιόν των γιορτών, ο καθηγητής ανέφερε πως «τουλάχιστον όπως διαμορφώνεται σήμερα η κατάσταση, πρέπει να αποφύγουμε τα ρεβεγιόν».

 

Πηγή: athensvoice.gr