Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν, ξεκαθάρισε ότι προς το παρόν συνεχίζει να ελπίζει σε κανονική διεξαγωγή του Euro 2020 το επόμενο καλοκαίρι, όμως, άφησε παν ενδεχόμενο ανοιχτό για τις χώρες διεξαγωγής του τουρνουά! «Ίσως να γίνει και σε μία» είπε!

 

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα είχε προγραμματιστεί για το φετινό καλοκαίρι σε 12 μεγάλες πόλεις της Γηραιάς ηπείρου, ωστόσο, ο κορονοϊός και όσα ακολούθησαν με τον νέο σφιχτό προγραμματισμό των αθλητικών διοργανώσεων και των ημερομηνιών, οδήγησαν στην αναβολή του Euro μέχρι και το καλοκαίρι του 2021.

 

Μιλώντας στο Movistar+ της Ισπανίας, ο Τσεφέριν είχε να πει:

«Προφανώς και ανησυχούμε για την κατάσταση που επικρατεί και το δεύτερο κύμα της πανδημίας, όμως, είμαστε απόλυτα βέβαιοι αυτή τη στιγμή για τη διεξαγωγή της διοργάνωσης. Το πλάνο είναι να γίνει ακριβώς όπως έχει προγραμματιστεί και σχεδιαστεί, όμως, αν χρειαστεί και δεν μπορέσουμε να γίνει σε 12 πόλεις, τότε μπορεί να γίνει 11, σε 8, σε 5, μπορεί και σε μία»!

Διαβάστε επίσης  «Υπερκοπέλι» και «Υπερκοπελάκι» – Έρχεται για 14η χρονιά η μεγάλη διοργάνωση του Ορίζοντα

Βέβαια, ακόμα δεν μπορούσε να μιλήσει με σιγουριά για την παρουσία κόσμου στις εξέδρες, αφού τα επιδημιολογικά δεδομένα εκείνους τους μήνες θα κρίνουν τα πάντα…

 

Πηγή: gazzetta.gr