Ο ισπανός DJ και παραγωγός, ήταν ο πρωτοπόρος της balearic μουσικής που επιμελήθηκε και τις διάσημες συλλογές Cafe Del Mar.

Έφυγε από τη ζωή στις 18 Οκτωβρίου ο Jose Padilla, αφού έχασε τη μάχη με τον καρκίνο. Ο ισπανός DJ και παραγωγός, ήταν ο πρωτοπόρος της balearic μουσικής, ο οποίος επιμελήθηκε και τις διάσημες συλλογές Cafe Del Mar. Ο Jose Padilla μας ταξίδεψε με τις μουσικές του και με τις συλλογές του, να αποτελούν το κατάλληλο soundtrack για πολλά ηλιοβασιλέματα.

Γεννήθηκε το 1955 στη Βαρκελώνη, αλλά μετακόμισε στην ΄Ίμπιζα το 1975. Η Ibiza χρωστά πολλά στον Jose Padilla καθώς ήταν resident DJ στο διάσημο Cafe Del Mar από το 1991. Το 1994 έκανε παραγωγή στην πρώτη συλλογή Cafe Del Mar. O Jose Padilla είχε αποκαλύψει τον Ιούλιο του 2020 ότι διαγνώσθηκε με καρκίνο στο παχύ έντερο.

Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση του Cafe Del Mar, του οποίου έκανε γνωστό το όνομα ανά την υφήλιο με τις συλλογές του.

José chilled a generation of clubbers and his art touched the lives of millions. He will always be remembered as the…

Posted by Café del Mar on Monday, 19 October 2020

Ο Jose χαλάρωνε γενιές clubbers και η τέχνη του ακούμπησε τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων. Θα τον θυμόμαστε για πάντα ως το νονό της Chillout μουσικής, το δημιουργό των συλλογών Cafe Del Mar και ένα legend της Ίμπιζα.

Διαβάστε επίσης  EditoReal Issue 790: Ας κρατήσουμε το θετικό!

 

Αντίο  Jose…Adios Ayer…